Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Konsolidačné opatrenia by nemal bežný občan pocítiť, tvrdí Pellegrini

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Opatrenia plynúce z konsolidačného balíka, ako je mimoriadne zdanenie bánk či zvýšenie zdravotných odvodov, by nemali bežní občania pocítiť. Aj preto po rokovaniach v koalícii s návrhom Hlas-SD súhlasil. Uviedol to predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini v reakcii na schválenie balíka vládou.

Tlačová konferencia Ladislava Kamenického, Erika Tomáša a Zuzany Dolinkovej (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Je to kombinácia, ktorá je v danom momente možná. My ako strana Hlas-SD a koaličný parter sme s takýmto mixom po ťažkých vyjednávaniach súhlasili," povedal Pellegrini. Poznamenal, že ide o opatrenia, ktoré sa týkajú aj firiem, no v globále sa bežného pracujúceho občana dotknú minimálne. Zároveň deklaroval, že budú robiť všetko pre to, aby sa mimoriadne zdanenie bánk nepremietlo napríklad do zvýšených poplatkov klientov.

Čo sa týka zvýšenia zdravotných odvodov o jeden percentuálny bod, Pellegrini hovorí o dočasnom solidárnom zvýšení. Aj tu podčiarkol, že zmena sa nemá premietnuť do mzdy zamestnancov. Pellegrini zdôraznil, že v tomto prípade musí ísť o solidárny príspevok všetkých ľudí, ak chceme zdravotníctvo na Slovensku spoločnými silami posunúť na vyššiu úroveň.

Viac o téme: VládaPeter PellegirniKonsolidačné opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu