Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Násilný Ukrajinec, ktorý ponúka lízanky a kradne deti? Zhrozená Eva varovala rodičov na sociálnej sieti! Polícia reaguje

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ŽARNOVICA - V Žarnovickom okrese polícia preverovala varovný status šíriaci sa na sociálnej sieti, v ktorom žena vyzývala rodičov, aby si dávali na svoje deti pozor v súvislosti s neznámym Ukrajincom ponúkajúcim jej dieťaťu lízanku. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici vo štvrtok informovalo, že celú situáciu preverilo a konštatovalo, že nešlo o žiadneho Ukrajinca ani únoscu detí.

"Policajti zistili, o aké auto ide a podarilo sa im stotožniť aj jeho vodiča. Nejde o Ukrajinca, ale o 25-ročného mladíka z Azerbajdžanu, ktorý je na Slovensku legálne. Policajtom povedal, že má tiež podobnú dcérku a keď ich (matku s dcérou) uvidel, chcel dieťa potešiť sladkosťou, v ich krajine je to bežné," vysvetlila polícia s tým, že mladíka upozornili, aby sa v budúcnosti takéhoto konania zdržal. 

Matúš Šutaj Eštok o situácii k migrantom (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

 

OKRES ŽARNOVICA: VAROVNÝ STATUS VYSTRAŠENEJ MAMIČKY ZDIEĽALO MNOŽSTVO ĽUDÍ... ☝ ŽIADNY UKRAJINEC, ANI ÚNOSCA DETÍ ☝...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Thursday, November 2, 2023

Viac ako 9000 zdieľaní

Varovný status mal viac ako 9000 zdieľaní a polícia dostala v súvislosti s ním viacero podnetov. Žena v ňom opisovala, ako pri nej zastalo auto so značkou HC, no muži v ňom boli Ukrajinci. Jeden z nich mal dávať dieťaťu do ruky lízanku a pýtať sa, kam idú. Polícia upozorňuje, že hoci táto situácia ženu vystrašila a v statuse apeluje na rodičov, políciu neinformovala. Svoj status podľa polície nezmazala ani po vysvetlení celej situácie a šíri sa ďalej. 

Polícia má s podobnými hoax-ami v rôznych obmenách už nejaké skúsenosti. Ich cieľom je obvykle vyvolávanie paniky, pričom v prípade zverejnenia národnosti údajných únoscov ide aj o posilňovanie nenávistných prejavov voči konkrétnej skupine ľudí, informuje Polícia SR. V súvislosti s prípadom polícia ďalej upozorňuje obyvateľov, aby si v podobných prípadoch poznačili evidenčné číslo vozidla, prípadne urobili fotografiu a neodkladne kontaktovali políciu na známom čísle 158. 

Viac o téme: DetiHoaxStatusPolíciaUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu