Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hnutie Slovensko nepovažuje Branislava Zuriana za vhodného kandidáta na šéfa Úradu inšpekčnej služby

Igor Matovič Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hnutie Slovensko nepovažuje bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislava Zuriana za vhodného kandidáta na post riaditeľa Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Hnutie tvrdí, že stál na čele NAKA v čase, keď bola polícia zneužívaná na politické ciele mafie.

"Po nástupe novej vlády a rozviazaní rúk polície v roku 2020 bol Zurian vyšetrovaný z trestnej činnosti a zadok mu zachránil kontroverzný paragraf 363 od ešte kontroverznejšieho generálneho prokurátora Žilinku," poznamenalo hnutie s tým, že minimálne tieto dve skutočnosti ho diskvalifikujú z kandidatúry.

Archívne video: Mikulec sa vyjadril k zverejnenej nahrávke medzi exšéfom NAKA Zurianom a bývalým riaditeľom finančnej správy Imreczem

Mikulec sa vyjadril k zverejnenej nahrávke medzi exšéfom NAKA Zurianom a bývalým riaditeľom finančnej správy Imreczem (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Návrh Zuriana do tejto pozície avizoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Bol by rád, keby ho vláda do funkcie vymenovala ešte tento týždeň. Zuriana ako kandidáta na túto pozíciu vypočuje Výbor Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť vo štvrtok (2. 11.)

Viac o téme: NAKABranislav ZurianÚISHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu