Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V slovenských školách bude zriadená alebo doplnená triedna knižnica, povedal Drucker

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V materských školách a prvých dvoch ročníkoch základných škôl budú v rámci výzvy Čítame pre radosť zriadené alebo doplnené triedne knižnice. Finančné prostriedky získalo 239 slovenských škôl. Informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR s tým, že peniaze určené na výzvu zvýšili o ďalších viac ako 10.000 eur.

"Pri zozname škôl, ktoré sme z výzvy Čítame pre radosť podporili, vidíme, že pre veľa detí môže ísť o vôbec prvú knihu v živote, s ktorou sa stretli. Práve preto sme sa rozhodli, že okrem pôvodne plánovaných 200.000 eur, ktoré na výzvu mali ísť, sme sumu zvýšili o ďalších viac ako 10.000 eur a zároveň hľadáme možnosti, ako nájsť ďalšie peniaze, aby sme podporili všetkých uchádzačov," uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Tomáš Drucker (Hlas-SD). 

archívne video

Drucker popisuje vzťah s ministrom financií: Budem sa snažiť vyrokovať pre školstvo čo najviac (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Cieľom výzvy Čítame pre radosť je posilniť vzťah detí ku knihám a rozvíjať čitateľskú gramotnosť. Školy môžu čerpať prostriedky na nákup kníh alebo audiokníh pre žiakov či kníh pre učiteľov do 31. marca 2024. Na každú zapojenú triedu pripadá maximálna suma 250 eur. 

Tomáš Drucker
Zobraziť galériu (2)
Tomáš Drucker  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Oprávnenými žiadateľmi boli materské školy, základné školy, špeciálne materské školy, špeciálne základné školy, spojené školy, ktoré majú organizačnú zložku materská škola alebo základná škola, zaradené do siete škôl a školských zariadení SR.

Viac o téme: KnižnicaŠkolyČítanieVýzvaTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu