Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Neuveriteľné, čo musí riešiť slovenská polícia: Spôsobili zemetrasenie na Slovensku Američania? Jasné stanovisko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia vyvracia dezinformáciu, že pondelkové (9. 10.) večerné zemetrasenie na východe Slovenska mali spôsobiť Američania. Počas uplynulých hodín totiž zaznamenala na sociálnych sieťach snahy zvaliť zemetrasenie na Spojené štáty americké. Informuje o tom na sociálnej sieti na stránke Hoaxy a podvody - Polícia SR.

"Hoaxeri opäť prstom ukázali na HAARP, ktorý obviňovali aj za zemetrasenie v Turecku," uviedla polícia s tým, že projekt je častým predmetom konšpiračných teórií, ktoré tvrdia, že USA cielene vyvoláva prírodné katastrofy po celej Zemi.

 

NIE, ZA ZEMETRASENIE NA VÝCHODE SLOVENSKA NAOZAJ NEMÔŽU AMERIČANIA😁

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, October 10, 2023

Polícia vysvetlila, že úlohou projektu je skúmať vplyv výkyvov slnečného žiarenia na ionosféru. "Táto vrstva zohráva kľúčovú úlohu pri rádiovej komunikácii, preto je dôležité vedieť, ako je na slnečné anomálie citlivá," spresnila.

Zároveň podotkla, že zariadenie do ionosféry vysiela iba "smiešne množstvo energie", preto je účinok HAARP-u vzhľadom na obrovskú rozlohu ionosféry zanedbateľným.Zemetrasenie, ktoré v pondelok (9. 10.) večer zasiahlo východ Slovenska, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

Viac o téme: HoaxPolícia Zemetrasenie USASlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu