Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pád lietadla pri Senici: Zrútilo sa za domom bývalého hasiča! Na mieste bol okamžite, opísal, čo videl

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/ NAD - RESS Senica, a.s., P.M., Polícia SR - Trnavský kraj)

SENICA – Tragický pád lietadla pri Senici si vyžiadal životy Pavla (†19) a Jána (†52). Tým sa stalo osudné to, čo obaja milovali – lietanie. Ani jednému z nich už nedokázali zasahujúce záchranné zložky pomôcť a ich rodine, priateľom či kolegom zostali len oči pre plač. Vo veci prebieha vyšetrovanie.

archívne video 

Pri Trenčíne havarovalo malé motorové lietadlo, štyria ľudia zahynuli (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

K nešťastiu došlo v nedeľu popoludní neďaleko Senice, časti Čáčov pri mlyne. Polícia prezradila, že podľa svedkov udalosti malo jednomotorové lietadlo OM-MIR, typ WT9 Dynamic preletieť ponad obývané domy a vzápätí sa z nezistených príčin zrútiť v tesnej blízkosti oplotenia jedného z domov. 

Pád lietadla pri Senici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Hasičský a záchranný zbor)

V jednom z domov, za ktorým lietadlo padlo, býva bývalý hasič, ktorý rozpovedal, čo nasledovalo. „Hneď som zo šatníka zobral záchranársku brašnu. Utekal som dozadu, kde som videl lietadlo a cítil jasný zápach leteckého paliva, ktoré tam unikalo,“ povedal pre portál tvnoviny.sk. Hoci bolo zrejmé, že šance na prežitie posádky sú nulové, skontroloval ich. „Žiaľ, tam nebolo pomoci. Zranenia boli dosť vážne a pád očividne tvrdý. Ten predok bol rozbitý na kašu,“ povedal.

Pri nehode zomrel mladý, iba 19-ročný nadšenec lietania Pavol, ktorého už na sociálnej sieti oplakávajú priatelia. „Smutná realita, nerád sa s tebou chcem lúčiť, kamarát môj. Budeš nám všetkým chýbať Paľko. Budeš nám aj viac než chýbať. Na teba nikdy nezabudneme. Škoda, že ti to všetko priamo do očí nemôžem povedať, ale ďakujem ti za všetko… Modré nebo, bratu Záhoráku…,“ napísal jeden z nich.

Pád lietadla pri Senici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ P.M.)

Ťažkú stratu zažívajú aj blízki druhej z obetí, 52-ročného Jána. Jeho kolegovia zverejnili na sociálnej sieti smútočné parte. „S veľkým zarmútením vám oznamujeme, že 1.10.2023 nás pri leteckom nešťastí opustil Ján Mikulík. Rodine a všetkým blízkym by sme chceli vyjadriť úprimnú sústrasť a zároveň sa poďakovať za to, že bol súčasťou spoločnosti NAD - RESS Senica. S úctou na neho budeme všetci spomínať,“ napísali.

Pád lietadla pri Senici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/NAD - RESS Senica, a.s.)

Na mieste udalosti boli okrem policajných vyšetrovateľov aj vyšetrovatelia Leteckého úradu Ministerstva dopravy SR. Prípad si prevzal senický vyšetrovateľ. Ten už začal vo veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. 

Viac o téme: LietadloPád lietadlaSenica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu