Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hlasovanie na košickom Luníku IX je zatiaľ tradičné s nižšou účasťou

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Už tradične slabší záujem voličov charakterizujú zatiaľ parlamentné voľby na najväčšom rómskom sídlisku Luník IX v Košiciach. V dvoch okrskoch je zapísaných spolu zhruba 4840 oprávnených voličov.

Priebeh volieb je podľa okrskových komisií pokojný a bezproblémový. Volebné miestnosti sa nachádzajú v priestoroch komunitného centra, okrem členov komisií bývajú nezriedka prázdne, ľudia chodia voliť zväčša po skupinkách. Podľa mienky viacerých príde väčší nápor voličov v popoludňajších až podvečerných hodinách a účasť bude väčšia než v predchádzajúcich voľbách do Národnej rady SR. Hlasovacie preukazy vydali v tejto mestskej časti spolu 13 občanom.

Hlasovanie na košickom Luníku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

"Ráno sme volebnú miestnosť otvorili načas, všetko prebieha v pokojnom duchu bez vážnych incidentov. Je to také tradičné, väčšiu účasť u nás majú komunálne voľby, lebo tie sa týkajú priamo ľudí v mestskej časti, než je to pri parlamentných voľbách," povedal podpredseda volebnej komisie v druhom okrsku Roman Berko. Medzi voličmi bol aj 19-ročný mladík, ktorý v parlamentných voľbách hlasoval prvýkrát. Na Slovensku cíti rasizmus a obáva sa o výsledok volieb, čo ovplyvnilo jeho rozhodnutie. "Aj môj hlas môže pomôcť, aj jeden hlas môže rozhodnúť," povedal.

 

PRIEBEH VOLIEB V KOŠICKOM KRAJI DO 14.00 H Od skorého rána dohliadame na pokojný priebeh volieb do Národnej rady...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Saturday, September 30, 2023
Viac o téme: KošiceLuník IXParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu