Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Situáciu po voľbách budú sledovať aj televízie: Prinesú najaktuálnejšie výsledky, vstupy a analýzy

Moderátori Markízy Michal Kovačič a Zlatica Švajdová Puškárová
Moderátori Markízy Michal Kovačič a Zlatica Švajdová Puškárová (Zdroj: YouTube/Televízia Markíza)

BRATISLAVA - Na Slovensku je výnimočný deň. Konajú sa predčasné parlamentné voľby. Je jasné, že aj televízie sú na túto udalosť pripravené a budú sa po voľbách snažiť priniesť tie najaktuálnejšie a najzaujímavejšie informácie. Prinesú priame vstupy z volebných centrál strán, predbežné výsledky hlasovania, ale aj analýzy politológov a iných odborníkov.

Program RTVS 

RTVS:24, Rádio Slovensko, Rádio Regina aj Rádio FM prinášajú po celú sobotu aktuálne informácie o priebehu volieb. RTVS Jednotka a :24 a Rádio Slovensko prinášajú divákom a poslucháčom špeciálne vysielanie.

Prezidentka Zuzana Čaputová volila v Pezinku (Zdroj: Topky/Maarty)

Moderátori Jednotky a :24 Barbora Bodáková, Ľubomír Bajaník a Miroslav Frindt odštartujú o 21:30 volebnú noc. Prinesú informácie z priebehu volieb, výsledky exit pollu a spolu so špeciálnymi hosťami budú hodnotiť aj priebeh volieb. Medzi nimi budú napríklad aj riaditeľ agentúry MEDIAN Přemysl Čech a analytik agentúry MEDIAN SK Michal Mislovič.

Výsledky exluzívneho exit pollu od agentúry MEDIAN.SK sa RTVS dozvieme po ukončení moratória o 22.00 hod. Podobne aj Rádio Slovensko počas volebnej noci, ktorá sa začne o 22:15 hod. bude prinášať výsledky exit pollu agentúry MEDIAN SK. Budú tiež prítomní ďalší experti, ako napríklad volebný geograf. Celý večer bude moderovať Matej Baránek.

Markíza

Markíza má počas festivalu Biela noc pripravenú špecialitu. Na Námestí Nežnej revolúcie pred Starou tržnicou bude pripravená panoramatická videoinštalácia. Okolidúci sa z nej budú môcť z nej po 22:00 hod. dozvedieť všetky aktuálne výsledky exit pollu. Spolu s Markízou ho pripravuje agentúra Focus na vzorke najmenej 20-tisíc občanov, ktorí odchádzajú z volebných miestností. Markíza odštartuje reláciu Voľby 2023 - Volebná noc o 21:45 hod.

Na moderovaní volebnej noci sa budú podieľať ostrieľané tváre televízie Zlatica Švajdová Puškárová, Michal Kovačič a Viktor Vincze. Prví dvaja budú počas celej volebnej noci diskutovať o priebežných výsledkoch volieb spolu komentátorom Maiánom Leškom a riaditeľom agentúry Focus Martinom Slosiarikom. Vincze odprezentuje výsledky exit pollu a tiež bude sledovať sociálne siete.

JOJ a JOJ 24

Už v sobotu popoludní má JOJ 24 pripravedné pre divákov špeciálne štúdio, v ktorom bude prítomný aj riaditeľ agentúry AKO Václav Hřích. Bude sa debatovať o výsledkoch predvolebného prieskumu. Televízia bude pokračovať vo volebnom vysielaní o 20:10 hod. opäť s Václavom Hŕíchom. Analyzujú spolu aktuálne volebné prieskumy. Moderovať budú Adam Zavřel a Mária Ölvedyová. Po uzavretí volebných miestností o 22:00 hod. odvysielajú spolu televízie JOJ a JOJ 24 volebné štúdio. V ňom už budú zverejňovať volebné výsledky. V štúdiu budú prítomní moderátorka Jana Krescanko Dibáková a Václav Hřích, komentátori Peter Tkačenko a Arpád Soltész.

„Po prvýkrát v histórii Slovenska ponúkneme okamžite po zverejnení exit pollov exkluzívny prieskum spokojnosti divákov s výsledkami volieb. Ten bude prebiehať online hneď po uzavretí volebných miestností. Organizovať ho bude agentúra AKO pre JOJ 24. Výsledky prieskumu budeme zverejňovať priebežne po 23:00,“ informovala televízia.

Prvé výsledky volieb budú zverejnené nekôr, ako sa plánovalo

V jednom z volebných okrskov v bratislavskej Petržalke predĺžia hlasovanie o 40 minút. Dôvodom je zdravotná indispozícia jedného z členov okrskovej volebnej komisie. Potvrdila to podľa TASR riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

Mestská časť na sociálnej sieti spresnila, že k prípadu došlo v okrsku č. 41 na Základnej škole Gessayova 2. "Z dôvodu zdravotných komplikácií jedného z členov komisie, ktoré si vyžadovali zásah záchranárov, bude v tomto okrsku predĺžená možnosť odvoliť o 40 minút," informuje petržalská samospráva. V tomto volebnom okrsku tak budú môcť voliči odovzdať hlasovací lístok do 22.40 h.

Z dôvodu predĺženia hlasovania by malo pravdepodobne prísť aj k predĺženiu volebného moratória. 

Viac o téme: TelevízieMarkízaRTVSJOJParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu