Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia riešila okrem alkoholu aj ukradnuté mince z autoumyvárne či unikajúci motocykel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

HLOHOVEC - Motocykel bez evidenčných čísel a s troma pasažiermi chcela zastaviť hliadka polície v sobotu (23. 9.) podvečer na ceste medzi obcou Dolné Trhovište a mestom Hlohovec. Vodič však nereagoval a začal pred policajtmi nebezpečne unikať. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Počas jazdy vodič niekoľkokrát prešiel v neprehľadných zákrutách do protismeru. Po pár kilometroch zišiel z cesty a motorka skončila v kríkoch. Ukázalo sa, že ju viedol iba 16-ročný chlapec bez vodičského oprávnenia, jeho spolujazdci mali 14 a 15 rokov a viezli sa bez prilieb. 

Aktuálne video: Traja tínedžeri utekali na motorke pred policajtami

Traja tínedžeri utekali na motorke pred policajtami (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

"Vodič bude riešený za viaceré porušenia dopravných pravidiel v správnom konaní. Ako mladistvý môže dostať pokutu 300 eur, prípadne zákaz činnosti až na jeden rok. Starší zo spolujazdcov dostal za jazdu bez prilby blokovú pokutu. Mladšieho vzhľadom na to, že nie je v zmysle zákona priestupkovo zodpovedný, bude riešiť príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny," doplnila hovorkyňa.

Neznámy páchateľ ukradol mince z autoumyvárne v Prešove

Polícia v Prešove vyšetruje prípad trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci. Neznámy páchateľ ukradol mince z autoumyvárne v Prešove. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v sobotu (23. 9.) v skorých ranných hodinách bolo na linku 112 oznámené vlámanie do boxov jednej z prešovských autoumyvární.

"Neznámy páchateľ na umývacom boxe poškodil dvierka, potom aj zámok na zásobníku na mince, odkiaľ ukradol finančnú hotovosť. To isté vykonal aj na boxe určenom na vysávanie. Poškodenej spoločnosti vznikla celková škoda vo výške 2 250 eur," povedala Ligdayová.

Muži zákona obvinili osobu z Jakovian za jazdu pod vplyvom alkoholu

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila muža z obce Jakovany v okrese Sabinov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Vo štvrtok (21. 9.) podvečer viedol osobné vozilo po ulici Levočskej v Sabinove, pričom sa nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho narazil do zaparkovaného autobusu," uviedla Ligdayová.

Policajná hliadka po príchode na miesto dopravnej nehody podrobila vodiča kontrole. "Výsledok u neho dosiahol takmer 1,8 promile," povedala Ligdayová s tým, že muž skončil v cele policajného zaistenia.

Polícia obvinila dvoch opitých vodičov, jazdili na jednom aute

Polícia obvinila dvoch vodičov z jazdy pod vplyvom alkoholu. Ako o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v nedeľu (24. 9.) jazdili na jednom aute obaja opití, jeden bez vodičského oprávnenia a druhý v zákaze činnosti.

K prípadu došlo medzi obcami Kamenná Poruba a Dávidov. "O 2.00 h viedol 35-ročný muž osobné vozidlo po danom úseku cesty, pričom nabúral do zaparkovaného osobného auta. V jazde však pokračoval ďalej až k cintorínu, kde si za volant sadol spolujazdec, 18-ročný mladík. Ten viedol auto až do obce Dávidov," povedala Ligdayová. 

Dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu, pričom jeden nemal vodičský preukaz a druhý bol v zákaze činnosti
Zobraziť galériu (2)
Dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu, pričom jeden nemal vodičský preukaz a druhý bol v zákaze činnosti  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

Policajná hliadka vozidlo zastavila a podrobila oboch miestnych vodičov kontrole. U staršieho muža dychová skúška presiahla hodnotu 1,8 promile a zároveň bolo zistené, že nemá vydané vodičské oprávnenie a nie je držiteľom vodičského preukazu. "Mladší, 18-ročný vodič mal výsledok dychovej skúšky nad 1,1 promile a ten zase má uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel do apríla 2024," doplnila Ligdayová.

Starší muž bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, mladší bol obvinený z trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obaja vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: Alkohol za volantomMotocykelVodičský preukazPolícia MaloletíKrádežMince z automatu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu