Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Demokrati reagujú na výzvu SASKY: Budeme sa uchádzať o dôveru voličov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Strana Demokrati sa rozhodla reagovať na výzvu strany SaS, ktorá požaduje aby strany, ktoré sa nachádzajú pod hranicou zvoliteľnosti, odstúpili z volebného boja. Demokrati sa však pokúsia bojovať o hlasy voličov v týchto parlamentných voľnách a sľubujú, že ak sa im podarí vstúpiť do parlamentu, budú odborným, skúseným a stabilným partnerom.

"Kolegovia zo SaS, namiesto výzvy na odstúpenie radšej spolu s Progresívnym Slovenskom a KDH nájdite odvahu a vylúčte spoluprácu s Hlasom. Poďme dať spoločne nádej všetkým Slovákom, že môže vzniknúť demokratická vláda. Dá sa to aj bez Hlasu," skonštatovali Demokrati.

Archívne video: Podľa Demokratov Fico straší migrantmi, prekrýva korupčné kauzy blízke SMERU

Podľa Demokratov Fico straší migrantmi, prekrýva korupčné kauzy blízke SMERU (Zdroj: TASR/Martina Kriková)


Tvrdia, že existuje reálna nádej na vznik demokratickej vlády, ktorá bude garantovať zahraničnopolitickú orientáciu na Západ, riešiť problémy v zdravotníctve a nebude prichádzať s lacným populizmom.

Predseda SaS Richard Sulík vo štvrtok upozornil na hrozbu prepadnutia množstva demokratických hlasov, ktoré môžu byť kľúčové pri zostavovaní vlády. Ak by sa strany rozhodli z boja odstúpiť v prospech SaS, deklaroval pripravenosť rokovať s nimi po voľbách o obsahu vládneho programu či personálnych nomináciách. Vyhnúť sa chce vzniku vlády v zložení Smer-SD, Hlas-SD, Republika a SNS.

Viac o téme: DemokratiParlamentné voľby 2023SASKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu