Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Konferencia biskupov Slovenska v súvislosti s voľbami vyzvala veriacich, aby nepodľahli pasivite

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) vyzvala v súvislosti s blížiacimi sa parlamentnými voľbami veriacich, aby nepodliehali nezáujmu a pasivite. Odporúča im oboznámiť sa s programom strán a nerozhodovať sa na základe emócií, ale pridŕžať sa evanjeliových hodnôt. Informovali o tom z KBS s tým, že vyhlásenie biskupov sa bude čítať v nedeľu (17. 9.) v katolíckych kostoloch.

"Napriek tomu, že sa medzi ľuďmi rozmohla ľahostajnosť a rezignácia voči celospoločenskému a politickému dianiu, povzbudzujeme vás, aby ste nepodliehali nezáujmu a pasivite, ale rozhodovali ste sa pre zodpovednosť za spoločné dobro a blaho každého občana Slovenskej republiky," apelovali biskupi na veriacich.

archívne video

Predseda KBS Stanislav Zvolenský po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

KBS podotkla, že cirkev nevstupuje do politickej kampane a výber strany či kandidátov je na každom jednotlivcovi. Veriacim však odporúča pozerať na program strán, používať rozum, pridŕžať sa evanjeliových hodnôt a pozerať na dobro každého človeka."Kresťan nech teda nevolí strany alebo poslancov, ktorí, povedané slovami pápeža Františka, podporujú 'ideologickú kolonizáciu', čiže súhlasia s potratmi, registrovanými partnerstvami, eutanáziou či genderovou ideológiou, alebo šíria dezinformácie, nenávisť a rozdelenie," uviedli biskupi.

 

Vyhlásenie KBS k voľbám do Národnej rady SR 🖋 ... Konferencia biskupov Slovenska vydala vyhlásenie k predčasným voľbám...

Posted by TK KBS on Saturday, September 16, 2023
Viac o téme: VeriaciKBSKonferencia biskupov SlovenskaVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu