Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Benjamin, ktorý podpálil školu v Bratislave: Hral hazardné hry! Prišiel o poriadny balík peňazí

Gymnázium pre nadané deti, ktoré podpálil jeho študent, rekonštuujú
Gymnázium pre nadané deti, ktoré podpálil jeho študent, rekonštuujú (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Študent bratislavského gymnázia pre nadané deti Benjamin, zomrel pri tom, ako podpálil školu. V osudný večer bol opitý, dokonca hral hazardné hry. Práve pri nich prišiel o poriadny balík peňazí.

Školák Benjamin, ktorý sa poznal aj s teroristom zo Zámockej Jurajom, začiatkom júla podpálil školu, ktorú sám navštevoval. Pri výbuchu však aj on prišiel o život. Televízia Joj informuje, že v osudný večer prišiel o poriadny balík peňatí v hazardných hrách. Podľa televízie Benjamin stávkoval cez online stávkovú kanceláriu a suma, o ktorú prišiel, sa pohybuje v desiatkach tisíc eur. Peniaze mal od svojej rodiny.

V stávkovaní sa mu chvíľu darilo, no nakoniec prišiel takmer o všetko. V čase, keď podpálil školu, bol dokonca opitý. V zborovni sa našla fľaša borovičky a tri kanistre s benzínom. "Je možné uviesť, že zosnulá osoba nájdená na zhorenisku bola stotožnená na základe analýz DNA. Tejto osobe bola skonštatovaná prítomnosť alkoholu v krvi vo výške 1,2 promile," informoval dozorujúci prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo. Benjaminov telefón sa doteraz nenašiel.

Takto teraz vyzerá bratislavské gymnázium, ktoré podpálil študent (Zdroj: Topky/Maarty)

Podpálil aj počítače

Počas leta bolo otázne, či sa brány školy otvoria. Benjamin podpálil zborovňu, ale aj serverovňu, v ktorej zhoreli počítače. Zhorelo celé poschodie, pedagógovia prišli o všetky materiály. Cez prázdniny sa však podarilo školu dať dokopy a svoje brány otvorí, len o týždeň neskôr.  "Fénix vstal z popola, tak naša škola je zrazu krásna čistá, biela a všetci sa tešíme. Budú chodiť na výlety, hrady, zámky, múzeá," povedala pre televíziu riaditeľka školy Kolana Laznibatová.

Benjamin ešte predtým podpálil autá v požičovni, v ktorej brigádoval. Potom sadol na skúter a vybral sa do školy, kde sa stala tragédia a sám pri nej prišiel o život. 

Viac o téme: PodpálenieŠkolaBejamin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu