Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bývalý člen Republiky poriadne naložil jej lídrom: Spúšťačom bol kontroverzný Suja v baretke, hanba vám!

Marček naložil Sujovi, Uhríkovi aj Mazurekovi. Zobraziť galériu (2)
Marček naložil Sujovi, Uhríkovi aj Mazurekovi. (Zdroj: Facebook/Peter Marcek, TASR/Marko Erd)

ZVOLEN/BRATISLAVA - To, čo sa počas tohto týždňa udialo v súvislosti s oslavami SNP vo Zvolene, bude ešte dlho témami dňa. Medializované udalosti totiž úplne vykoľajili bývalého člena strany Republika Petra Marčeka, ktorý neveril vlastným očiam a republikáncom poriadne naložil.

archívne video

Na Námestí SNP sa konala demonštrácia s názvom Antifašistická mobilizácia 2023 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Spustil to Miroslav Suja v uniforme protifašistických odborníkov

Už mesiace je totiž strana Republika pod paľbou kritiky aj v súvislosti s tým, že jej členovia boli bývalí príslušníci ĽSNS Mariana Kotlebu. Názorové salto v prípade osláv SNP jej preto mnohí kritici nedokážu odpustiť. Takým je aj Marček, ktorý svojho času stranu pre Milana Uhríka a spol. takpovediac "zabezpečil" a paradoxne bol z nej neskôr vylúčený. "Toto je absolútna hanba, aby banda náckov z Republiky, ktorá mňa vylúčila zo strany, ktorú som im ja dal k dispozícii, za to, že som chodil klásť vence na Slavín a dnes tam šli tí, ktorí ešte pred pár rokmi hajlovali, tak to je fakt vrchol pokrytectva a farizejstva!" píše nervózny Marček v statuse.

Peter Marček
Zobraziť galériu (2)
Peter Marček  (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Suju označil za mafiánika v baretke, nitky však nenechal suché ani na jeho kolegoch

Marček si však vychutnal aj Suju v baretke, ktorého podrobil kritike z hľadiska jeho minulosti. "No a k tomu ešte mafiánik Suja, s červenou baretkou a vyznamenaniami na hrudi, za Zväz protifašistických bojovníkov, to je fakt zneuctenie pamiatky SNP!" zopakoval Marček.

Ten však nezabudol ani na jeho kolegov z Republiky. "Ešte jedna pripomienka, Milan Uhrík s Milanom Mazurekom dodržali tradíciu a nešli opäť, ako vždy, položiť žiadny kvet, ani veniec ku pamätníku partizánov, preto že SNP nikdy neuznávali, poslali tam papagájov a spravodajcov z VOS-ky!" pripomenul verejnosti Marček, ktorý sa na záver rečnícky dotyčných pánov spýtal, či sa nehanbia.

Viac o téme: ZvolenRepublikaPeter MarčekMiroslav SujaOslavy SNP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu