Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vo Vysokých Tatrách opravujú prvky poškodené v dôsledku búrok

(Zdroj: Facebook/Tatranský národný park)

VYSOKÉ TATRY - Správa Tatranského národného parku (TANAP) začala s opravou mostíkov poškodených v dôsledku búrok v uplynulých dňoch. Informuje o tom na sociálnej sieti.

V stredu (9. 8.) sa zamerali predovšetkým na okolie Popradského plesa. "Podarilo sa nám zreparovať drevenú lávku ponad Hincov potok, ktorý turisti míňajú počas cesty magistrálou medzi Štrbským a Popradským plesom, ako aj dva mostíky cez Ľadový potok vtekajúci do plesa zo Zlomiskovej doliny," uvádza.

 

Vyhrnuli sme si rukávy a pustili sa do opráv mostíkov, na ktorých zanechali stopy intenzívne 💦 búrky, ktoré sa Tatrami...

Posted by Tatranský národný park on Thursday, August 10, 2023

Pracovníci Ochranného obvodu Vyšné Hágy podľa Správy TANAP-u odstránili aj vyvrátené kmene stromov, ktoré blokovali cestu na Popradské pleso, opravili poškodené zábradlie na Symbolickom cintoríne a osadili tiež dve nové lavičky na brehu jazera. "V najbližších dňoch ich čaká oprava nosnej konštrukcie dreveného premostenia na zimnom chodníku medzi Štrbským a Popradským plesom, o ktorú sa 'oprel' vyvrátený strom," dodáva. Takisto sa chystajú nanovo postaviť mostík medzi Jazierkami lásky a niekdajším liečebným domom Helios, ktorý počas výdatných lejakov odniesla voda aj s časťou brehu.

Viac o téme: OpravaBúrkyVysoké TatryTANAP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu