Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Premiér chce do konca augusta na vláde prijať opatrenia k pediatrom

Ľudovít Ódor
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Do konca augusta by mala vláda schváliť súbor opatrení v súvislosti s výpoveďami pediatrov z ambulantných pohotovostných služieb. Návrhy riešení by mal priniesť aj budúcotýždňový odborný okrúhly stôl. Premiér Ľudovít Ódor to uviedol v relácii RTVS Sobotné dialógy. Zdôraznil, že starostlivosť je zabezpečená.

"Chceme trošku pomôcť ambulantným lekárom a chceme pomáhať komplexnejšie aj nemocničným lekárom," skonštatoval premiér. Na okrúhlom stole by sa mohlo hovoriť napríklad o návrhu nemocníc na zvýšenie niektorých poplatkov, aby sa zabránilo zneužívaniu systému, rovnako má byť témou vylepšenie vzdelávacích procesov.

Archívne video

Michal Palkovič k stretnutiu so zástupcami ambulantných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti (Zdroj: Topky/ Maarty)

Premiér podotkol, že vysoký vek polovice pediatrov nie je novinkou a vec treba riešiť systémovo. Diskusia podľa neho nie je o návrhu na skrátenie pohotovosti pre ambulantných lekárov, ale aj o možnostiach zatraktívniť povolanie pre mladých ľudí, riešení záťaže, ktorá môže vzniknúť v nemocniciach či odbremenení lekárov od byrokracie. Hovorí sa aj o téme aplikácie, ktorá by pomohla určiť, či je potrebné ísť na urgent.

Viac o téme: PediatriAmbulantná pohotovosťĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu