Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výstavba električkovej trate v Petržalke prináša ďalšie obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Miroslav Košírer)

BRATISLAVA - Výstavba druhej etapy električkovej trate v bratislavskej Petržalke, spojená s budovaním nových komunikácií a križovatiek, prináša od soboty dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste. Zmeny v doprave by mali trvať do konca novembra. Obmedzenia sa týkajú aj mestskej hromadnej dopravy (MHD).

archívne video

Nešťastie v Bratislave: Električka zrazila chodca! Na mieste sú záchranné zložky. (Zdroj: Topky/Maarty)

Úsek Jantárovej cesty od Lietavskej po Betliarsku je úplne uzatvorený. Obchádzková trasa vedie cez novú cestnú komunikáciu, tzv. bypass, z Betliarskej, cez Jantárovú cestu, Vyšehradskú a Lietavskú ulicu. Na úseku Jantárovej cesty po Lietavskú ulicu je doprava presmerovaná na novú obchádzkovú trasu vedúcu pozdĺž pôvodnej cestnej komunikácie.

Uzatvorená je tiež časť cesty k miestnemu obchodnému domu, náhradná cestná komunikácia bude viesť taktiež pozdĺž tej pôvodnej. Obmedzenia sa týkajú aj MHD, a to autobusových liniek 59, 95, 98, 99, 192, N95 a N99, ale tiež výjazdových, respektíve dojazdových spojov 68, 83 a 94. Zastávky Lúčanka a Strečnianska sú premiestnené na dočasné komunikácie. Bližšie informácie o trasách autobusových spojov sú zverejnené na webovej stránke Dopravného podniku Bratislava (DPB).
 

Viac o téme: ElektričkaElektričková traťObmedzeniaBratislavaPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu