Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pčolinský ostro skritizoval Smer: Nechutné a prízemné! Kaliňák obhajoval Blahu, aj mne TAKTO nadáva

Robert Kaliňák a Peter Pčolinský Zobraziť galériu (3)
Robert Kaliňák a Peter Pčolinský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Už len do polnoci môžu politické strany odovzdať kandidátky do blížiacich sa predčasných parlamentných volieb. V utorok zas čaká poslancov mimoriadna schôdza kvôli odvolávaniu predsedu NR SR Borisa Kollára. V relácii V politike televízie TA3 o tom diskutovali Peter Pčolinský zo Sme rodina a Robert Kaliňák zo Smeru-SSD.

Ústrednou témou diskusie boli septembrové parlamentné voľby. Pčolinský uviedol, že kandidátku sa chystala strana odovzdať do 14:00 hod. Podľa jeho slov nie sú na nej žiadne prekvapenia. "Nič pozbierané z ulice, čo išlo okolo," poznamenal. Kaliňák zas okomentoval fakt, že číslom šesť na kandidátke Smeru je jeho synovec Erik. "Mladosť má prednosť," uviedol s tým, že jemu sa ušla sedmička. 

Smer-SSD predstavil 150. miesto kandidátky: Obsadí ho šéf Socialistov (archívne video)

Smer-SSD predstavil 150. miesto kandidátky: Obsadí ho šéf Socialistov (Zdroj: Facebook/Smer-SSD)

Aj mne tak Blaha nadáva

Čo sa týka vlastného kandidáta v prezidentských voľbách, ktoré sa konajú budúci rok, Pčolinský potvrdil, že Sme rodina nemá túto ambíciu. Podporí vraj takého kandidáta, ktorý bude upokojovať situáciu a nebude rozdeľovať spoločnosť. Zároveň vyčíta prezidentke Zuzane Čaputovej, že nevyhlásila predčasné voľby skôr, inak by sme tu "nemuseli riešiť kopec hlúpostí a nezmyslov". Podľa Kaliňáka sa Smer dištancoval od vulgárnych vyjadrení na adresu prezidentky zo strany jeho straníckeho kolegu Ľuboša Blahu. Podotkol, že výraz "americký agent" používa Blaha veľmi často a vraj tak označuje aj Kaliňáka. "Ja ho nepovažujem za vulgárny, považujem ho za adekvátnu hyperbolu, keď prezident zastupuje cudzie záujmy," argumentoval Kaliňák. 

Pčolinský ostro skritizoval Smer:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na otázku prípadných povolebných spoluprác Pčolinský pripomenul, že Sme rodina si ju nevie predstaviť so stranami, ktoré popierajú holokaust a ktoré nevedia, kam by Slovensko malo patriť. Rovnako si nevie predstaviť spoluprácu so Smerom, ktorý má podľa Pčolinského "veľmi nechutnú a miestami až prízemnú politiku".Kaliňák zopakoval, že Smer sa nebude vyjadrovať k povolebným spoluprácam, pretože o tom rozhodnú ľudia 30. septembra. Tiež prezradil, že Smer chce vo voľbách dosiahnuť taký výsledok, aby sa bez nej nedala zostaviť vláda. 

Pčolinský ostro skritizoval Smer:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

Odvolávanie Kollára

Predsedu parlamentu bude v utorok čeliť odvolávaniu. Mimoriadnu schôdzu iniciovali nezaradení poslanci okolo Eduarda Hegera pre kauze fyzického napadnutia bývalej Kollárovej partnerky. Chcú tak vyslať z parlamentu signál, že domáce násilie sa netoleruje. Pčolinský sa svojho straníckeho šéfa zastal, keď povedal, že "Kollár je odvolávaný len preto, že chránil zdravie a život svojho syna".

Čo ho však šokovalo, je to, že všetci hovoria o fyzickom násilí na ženách, ale nie o fyzickom násilí na dieťati, teda na chránenej osobe. "Každý tu točí o nejakej facke. Dajú mi všetci rodičia za pravdu, ktokoľvek vám siahne na život a zdravie dieťaťa, nikto nevie v tejto chvíli povedať, ako by zareagoval," vyhlásil. Podľa neho je informácia o tom, že Kollár by sa v budúcnosti zachoval rovnako, vytrhnutá z kontextu. Celú kauzu považuje Pčolinský za antikampaň. 

Viac o téme: Predčasné voľbyRobert KaliňákSmerBoris KollárPeter PčolinskýSme rodinaParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu