Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Katastrofálna situácia v košickej nemocnici: Nedohodli sa s poisťovňou! Na toto môžu pacienti v prípade potreby zabudnúť

Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice, pod ktorú DFN spadá
Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice, pod ktorú DFN spadá (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Detská fakultná nemocnica (DFN) Košice napriek výraznému zvýšeniu platieb nebola ochotná dospieť k dohode. Tvrdí to štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) v reakcii na sobotňajší brífing nemocnice, ktorá deklarovala otvorenosť rokovaniam. Nemocnica aktuálne poskytuje poistencom VšZP iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

"Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí a poistencov môžeme ubezpečiť, že poisťovňa urobila všetko pre to, aby k nej nedošlo, ale napriek ponuke, ktorá predstavovala výrazné zvýšenie platieb, nemocnica nebola ochotná dospieť k dohode. Našim poistencom je v tomto zariadení i naďalej poskytnutá neodkladná zdravotná starostlivosť," uviedla hovorkyňa VšZP Eva Peterová.

 

S poľutovaním týmto oznamujeme, že klientom Detskej fakultnej nemocnice Košice, ktorí sú poistencami Všeobecnej...

Posted by Detská fakultná nemocnica Košice on Friday, June 30, 2023

Plánovanú zdravotnú starostlivosť budú mať poistenci podľa jej slov zabezpečenú u zmluvných poskytovateľov, predovšetkým v regióne Košice a Prešov. "Pričom naši kolegovia v call centre a v pobočkovej sieti sú pripravení pomôcť im so zabezpečením potrebného lekára a vyšetrenia," doplnila Peterová. 

Nepriznali vám materské ani ošetrovné? Treba na to myslieť vopred, tvrdí právnička (archívne video)

Nepriznali vám materské ani ošetrovné? Treba na to myslieť vopred, aj dva roky - Mária Dvončová, právnička.

DFN od soboty neposkytuje poistencom VšZP žiadnu plánovanú ústavnú ani ambulantnú zdravotnú starostlivosť. Ministerstvo zdravotníctva SR považuje za neakceptovateľné, že VšZP nemá od 1. júla uzavretý zmluvný vzťah s DFN Košice.

Viac o téme: NemocnicaPacientiVšZPDFN Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu