Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kedy dorazí na Slovensko typické letné počasie? PREDPOVEĎ, ktorá nepoteší! Od stredy to opäť začne...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Prvý prázdninový víkend sa, čo sa týka počasia, nezačal vôbec ideálne. V sobotu viaceré oblasti Slovenska bičovali silné búrky a niektoré obce zaplavilo. Čo môžeme očakávať v najbližších dňoch? Začiatkom týždňa sa počasie ako-tak ustáli, no už od stredy opäť ukáže svoju odvrátenú tvár.

Krúpy v Stupave zničili takmer celú úrodu (archívne video)

Krúpy v Stupave zničili takmer celú úrodu (Zdroj: Tip čitateľa)

PONDELOK

V noci jasno až polojasno. Spočiatku noci na severe a východe pri zväčšenej oblačnosti miestami prehánky alebo dážď. Ojedinele búrky. Nadránom ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v údoliach miestami okolo 11 st. Prevažne severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), nadránom zoslabne. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie. Cez deň jasno až polooblačno. Podvečer na juhozápade zväčšená oblačnosť. Najvyššia denná teplota 25 až 30, na Orave a pod Tatrami okolo 23 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 15 st. Prevažne juhozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). 

Kedy dorazí na Slovensko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

UTOROK

V teplejšom a vlhšom vzduchu sa bude nad našou oblasťou nachádzať nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku. Polooblačno až oblačno, prechodne miestami až zamračené. Ojedinele, cez deň na strednom Slovensku miestami, prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v údoliach ojedinele okolo 11 st. Najvyššia denná teplota 25 až 30, na Orave, Liptove a Spiši väčšinou okolo 23 st. Prevažne slabý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie. 

Kedy dorazí na Slovensko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA 

V plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu postúpi do strednej Európy od západu studený front. Pred ním k nám bude pokračovať prílev teplého a vlhkého vzduchu od juhozápadu. Veľká, miestami prechodne zmenšená oblačnosť - najmä v noci. V noci ojedinele, cez deň postupne na mnohých miestach prehánky, dážď, lokálne búrky - aj intenzívne. Dusno. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v údoliach ojedinele okolo 11 st. Najvyššia denná teplota 23 až 28, na juhu miestami do 30 st. Slabý premenlivý vietor. Pri búrkach prechodne zosilnie. 

Kedy dorazí na Slovensko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Naše územie sa bude nachádzať v nevýraznom poli relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň sa bude nad Bieloruskom a západnou Ukrajinou vlniť studený front, ktorý ovplyvní počasie aj u nás. Prevažne veľká, miestami prechodne zmenšená oblačnosť. Ojedinele, cez deň na strednom a východnom Slovensku na viacerých miestach, prehánky, dážď, lokálne búrky - aj intenzívne. Najnižšia nočná teplota 18 až 12 st. Najvyššia denná teplota 24 až 29, na severe miestami okolo 22 st. 

Kedy dorazí na Slovensko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK

Prevažne malá, spočiatku obdobia ešte zväčšená oblačnosť. Spočiatku obdobia miestami prehánky, dážď, ojedinele búrky. Neskôr už zrážky len výnimočne. Najnižšia nočná teplota 18 až 13, v údoliach miestami okolo 11 st. Najvyššia denná teplota 26 až 32, na severe miestami okolo 24 st., spočiatku aj chladnejšie. 

Kedy dorazí na Slovensko
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu