Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mestskí policajti zadržali muža, ktorý ukradol peniaze z podniku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Bratislavskí mestskí policajti zadržali v centre mesta muža, ktorý z jedného z podnikov ukradol peniaze. Všimli si ho počas toho, ako pomáhali človeku vstať. Hliadka páchateľa na mieste pokutovala. Mestská polícia Bratislava o tom informovala na sociálnej sieti.

"Hliadka z okresného veliteľstva v Starom Meste pomáhala vstať človeku na Kamennom námestí. Vtedy si všimla utekajúceho muža a za ním čašníka, ktorý kričal, aby okamžite zastavil. Dvojica policajtov neváhala a za zlodejom s ukradnutou tržbou sa rozbehla. Vyzývala ho, aby okamžite zastal, ale zlodej sa naďalej snažil uniknúť," priblížila. Policajti páchateľa dobehli. Ten však kládol aktívny odpor a preto použili hmaty a nasadili mu putá.

"Muž spočiatku nespolupracoval, po chvíli sa však ku krádeži priznal a dobrovoľne vydal ukradnutú sumu hliadke Policajného zboru. Tá sa zhodovala so sumou ukradnutou z prevádzky, ktorú vyčíslili po uzávierke," doplnila mestská polícia. Odcudzená hotovosť nepresiahla sumu 266 eur. Mestskí policajti vysvetlili, že nešlo preto o spáchanie trestného činu, ale priestupku proti majetku.

"Zlodej nebol v pátraní a ani sa v posledných 12 mesiacoch nedopustil inej krádeže. Hliadka ho preto na mieste doriešila uložením blokovej pokuty," priblížili. Mestská polícia preto apeluje na ľudí, aby ju v prípade, ak budú svedkom podobnej situácie, kontaktovali cez linku 159, prípadne sa obrátili na niektorú z jej hliadok v teréne.

Viac o téme: KrádežPolícia BratislavaPeniaze z podniku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu