Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Žena našla pri vypratávaní rodinného domu v Ješkovej Vsi starú muníciu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

JEŠKOVA VES - Starú muníciu objavila v debničke pri vypratávaní vecí z rodinného domu v Ješkovej Vsi (okres Partizánske) 56-ročná žena. Nález oznámila na polícii. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

Miesto nálezu do príchodu pyrotechnika zaisťovala hliadka obvodného oddelenia Policajného zboru z Partizánskeho. "Pyrotechnik po príchode na miesto nálezu za dodržania bezpečnostných predpisov skontroloval obsah drevenej debničky a zistil, že jej obsahom bola jedna delostrelecká mína 50 mm, označenia O-822," uviedli policajti.

Žena našla pri vypratávaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Išlo podľa nich o trieštivú delostreleckú mínu z obdobia druhej svetovej vojny, krajina výroby je Zväz sovietskych socialistických republík. "Pyrotechnik ďalej zistil, že prešľahový otvor v stabilizátore je vyplnený atrapou a telo míny neobsahuje trhavinu. Munícia teda nebola výbuchu schopná a v takomto stave bola prevozu schopná. Za dodržania bezpečnostných predpisov ju následne previezli do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom," doplnila polícia s tým, že inú muníciu už pyrotechnik nenašiel.

"Ak pri prerábaní alebo vypratávaní starších domov, stavebných prácach, prechádzkach lesom alebo hubárčení nájdete akúkoľvek starú muníciu, v žiadnom prípade s ňou nemanipulujte," vyzvala verejnosť polícia. Nález munície je podľa nej potrebné oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158. "Pri jej nájdení v zastavaných oblastiach s pohybom ľudí je potrebné zabezpečiť miesto do príchodu policajnej hliadky. V prípade, ak sa munícia našla v neznámom priestore, napríklad v lese, je potrebné toto miesto označiť," upozornili policajti.

Viac o téme: MuníciaPolícia Ješkova Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu