Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na dvoch miestach na Spiši objavili vojenskú muníciu: Aj po rokoch môže vybuchnúť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

TORYSKY - Pri ťažbe dreva neďaleko obce Torysky v Levočskom okrese objavili vojenské granáty. Neznámu muníciu objavil muž aj v katastri Starej Ľubovne. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že v prvom prípade nález v lesnom poraste ohlásil 30-ročný Levočan v sobotu (6. 5.).

"Ide o miesto v časti zvanej Horb, kde bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá miesto zabezpečila až do príchodu pyrotechnika. Ten určil, že ide o dva protipancierové delostrelecké granáty z obdobia 2. svetovej vojny," uviedla hovorkyňa.

Druhý nález neznámej munície ohlásil v ten istý deň aj 38-ročný Ľubovňan. Aj v tomto prípade boli za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení na miesto vyslané policajné hliadky i krajský pyrotechnik. Išlo o zhrdzavený zásobník s pechotnými nábojmi, ktorý sa nachádzal na poľnej ceste.

Polícia v súvislosti s týmito prípadmi upozorňuje občanov, aby nezabúdali na to, že akýkoľvek nález munície i predmetu pripomínajúceho muníciu je nutné ohlásiť. "Pri neodbornej manipulácii totiž hrozí riziko vážneho zranenia či dokonca usmrtenia. Munícia, aj keď je dosť stará, je stále plne funkčná a môže vybuchnúť," uzatvára Ligdayová.

Viac o téme: GranátNález SpišVojenská muníciaTorysky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu