Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zlodej (35) vykrádal autá retro štýlom: Neuveríte, s akou zbraňou sa vyberal do ulíc, polícia mu už klepla po prstoch

Zlodej v Nových Zámkoch vykrádal autá s pomocou praku. Zobraziť galériu (3)
Zlodej v Nových Zámkoch vykrádal autá s pomocou praku. (Zdroj: reprofoto TV JOJ, Facebook/Polícia - NR)

NOVÉ ZÁMKY - Tak tomuto sa skutočne hovorí "stará škola". Vykrádanie áut nie je ani v dnešnej dobe ničím výnimočným a páchatelia využívajú čoraz sofistikovanejšie metódy. Preto tak veľmi púta pozornosť prípad z Nových Zámkov, kde si zlodej vybral na tento účel prastarú zbraň - prak. Ním rozbíjal okná na autách a odcudzoval viaceré veci. Polícia v tomto prípade už páchateľa našla, pričom konala expresne rýchlo!

archívne video

Polícia bude merať rýchlosť dronov: Vydarený 1. apríl (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

O prípade na sociálnej sieti informovala polícia, no aj TV JOJ, ktorá uverejnila aj kamerové zábery, na ktorých vlámač s prakom mieri na jednotlivé okná áut. Zlodej podľa polície cielil na peňaženky, vaky, doklady a externé batérie na štartovanie vozidla. Práve tieto veci mal odcudziť 35-ročný muž. Polícia popisuje aj to, ako k vykrádačkám pristupoval. "Nabil svoj prak kovovou ložiskovou guličkou a rozbil ním okná na štyroch vozidlách. Ku skutkom došlo v priebehu dvoch dní na troch novozámockých uliciach," popisujú štátne orgány.

Zlodej (35) vykrádal autá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Štyrom krádežiam sa venoval počas troch dní

O prípade viac povedal aj vedúci operatívneho oddelenia OR PZ v Nových Zámkoch Miroslav Macák. "V priebehu troch dní vykonal štyri krádeže vlámaním do motorových vozidiel. Prakom nabitým oceľovou guličkou z ložiska rozbil bočné okno na vozidlách," informoval. Ten začal z praku strieľať ihneď, ako zazrel na sedačkách niečo speňažiteľné. "Škoda spôsobená poškodením vozidiel niekoľkonásobne prevyšovala škodu spôsobenú krádežami," dodal Macák.

Páchateľ vraj strieľal z diaľky na vozidlá, pričom niekoľkokrát netrafil okno a bolo vidieť stopy po týchto guličkách na bočných dverách, čiže nepoškodil len okná, ale aj samotné karosérie áut.

Zlodej (35) vykrádal autá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

Muži zákona už podozrivého majú

Novozámockí kriminalisti podozrivého na základe svojej operatívnej činnosti zadržali a obvinili z trestného činu krádeže. "Pri výsluchu im porozprával svoj príbeh nezamestnaného človeka závislého na drogách, ktorý si uvedomil, že to nebol sen, až keď mal svetlú chvíľku. Kriminalisti na prípade ďalej pracujú," doplnila polícia.

Viac o téme: AutáOknáKrádežPáchateľPrakNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu