Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poslanci ukončili diskusiu k návrhu odmeny 500 eur za účasť vo voľbách

(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok po 19.00 h ukončili diskusiu k návrhu odmeny 500 eur za účasť na septembrových predčasných parlamentných voľbách. Po lídrovi OĽANO Igorovi Matovičovi vystúpili v rozprave ešte poslanci Slavěna Vorobelová a Martin Beluský. Hlasovať o návrhu sa má v stredu (29. 3.) o 11.00 h.

Poslanci sa opäť zídu v stredu o 9.00 h, keď majú rokovať o novele zákona o verejnom obstarávaní z dielne Sme rodina. Upraviť sa ňou majú podmienky a predpoklady na vymenovanie podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie. Zmena sa týka podmienky predkladania platného osvedčenia Národného bezpečnostného úradu na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami.

VIDEO Igor Matovič predložil poslancom návrh na 500 eur za voľby, rozpráva už štyri hodiny

Igor Matovič predložil poslancom návrh na 500 eur za voľby, rozpráva už štyri hodiny (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Popoludní má parlament naplánované rokovanie o viacerých poslaneckých návrhoch

Od 10.00 h má pred poslancami vystúpiť podpredsedníčka Najvyššej rady Ukrajiny Olena Kondratiuková. Po dopoludňajšom hlasovaní je na pláne návrh Vladimíra Faiča (Smer-SD) na prijatie uznesenia "k urýchleniu realizácie memoranda o zlepšení systému zdravotníctva uzavretého medzi vládou SR a Lekárskym odborovým združením". Popoludní má parlament naplánované rokovanie o viacerých poslaneckých návrhoch. Ide napríklad o novelu Trestného poriadku či novelu zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti.

Viac o téme: VoľbyPoslanciDiskusiaOdmena 500 eur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu