Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Predvolebná situácia sa poriadne zamotáva: Politického boja sa vzdáva Ján Benčík, mal som posluchnuť manželku!

Ján Benčík odchádza z politiky. Zobraziť galériu (2)
Ján Benčík odchádza z politiky. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Ján Benčík bol spoločnosťou dlho vnímaný ako aktivista, ktorý sa venuje kritike extrémizmu a jeho predstaviteľov. Ešte pred vstupom do politiky bol vnímaný práve touto optikou, no nakoniec sa predsa len rozhodol vstúpiť do politiky. Dnes sa všetko obracia a myslí si, že urobil chybu a vzdáva sa predvolebného boja.

archívne video

Roztržka medzi Milanom Mazurekom a Jánom Benčíkom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Benčík svoj zámer odhalil v rozhovore pre DenníkN. Benčíka mnohí vnímali cez vstup do strany Za ľudí, ktorá sa tesne v roku 2020 dostala do parlamentu. Neskôr po kritike krídla Márie Kolíkovej sa spolu s ďalšími členmi rozhodol odísť a posilniť rady SaS. Dnes sa však vzdáva predvolebného boja a nebude v ďalších voľbách kandidovať.

Predvolebná situácia sa poriadne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Benčík tvrdí, že mal radšej poslúchnuť manželku

"Asi som do toho vôbec nemal ísť. Mal som poslúchnuť manželku, ktorá ma varovala. Bol som naivný," zamýšľa sa Benčík. "Starší človek si myslí, že už dokáže veci posudzovať správne, ale nakoniec sa vždy o pár rokov ukáže, že nebol dosť múdry. V tejto chvíli si jednoducho myslím, že ísť do politiky bolo nerozumné, že som to nedomyslel," dodáva.

Benčík sa v parlamente zviditeľnil hlavne svojimi výstupmi proti predstaviteľom ĽSNS a Republiky. Často bol účastníkom vzájomnej výmeny názorov v parlamente. 

Viac o téme: OdchodSaSJán BenčíkZa ľudíParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu