Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Posun v prípade študentky Michaely (20), ktorú postrelil inštruktor: Prebrala sa z umelého spánku!

Postrelená študentka Michaela a inštruktor Vladimir. Zobraziť galériu (2)
Postrelená študentka Michaela a inštruktor Vladimir. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Minulý týždeň v stredu sa na Akadémii Policajného zboru v Bratislave stala veľmi nešťastná udalosť. Inštruktor tam postrelil 20-ročnú študentku Michaelu. Tá bola niekoľko dní v umelom spánku. Podľa našich informácií je už pri vedomí.

Udalosť sa stala v priestoroch Policajnej akadémie okolo 16:10. Strelecký inštruktor akadémie Policajného zboru 51-ročný Vladimir Š. tam nešťastne postrelil študentku. Udalosť potvrdila aj rektorka Policajnej akadémie Lucia Kurilovská. "V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentka bola postrelená inštruktorom," uviedla vtedy Kurilovská. Na miesto boli ihneď vyslané záchranné zložky a študentka bola prevezená do nemocnice.

Podľa našich informácií ju inštruktor postrelil tak nešťastne, že bude mať doživotné následky. Vladimir jej mal spôsobiť priestrel chrbta cez pľúca. Najhoršie na tom je, že jej zasiahol aj stavec. Streľba spôsobila roztrieštenie 12. hrudného stavca, čím prišlo aj k prerušeniu miechy a roztrhaniu ľavých pľúc. Michaela tak mala sťažené dýchanie a ochrnuli jej dolné končatiny. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. 

Akadémia policajného zboru
Zobraziť galériu (2)
Akadémia policajného zboru  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Michaela je pri vedomí

Dvadsaťročná študentka bola v umelom spánku niekoľko dní. Podľa našich informácií je však aktuálne pri vedomí. Naďalej však ostáva v nemocnici pod dohľadom lekárov. "Pacientka je stabilizovaná, naďalej zostáva hospitalizovaná a pod stálym dohľadom našich zdravotníkov," uviedla hovorkyňa Eva Kliská. 

archívne video

Nešťastná udalosť na Policajnej akadémii: Inštruktor postrelil študentku! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

51-ročného inštruktora Vladimir Š. ešte v ten večer zadržala polícia a vypočúvala ho. Keďže nebol schopný vypovedať, ostala v cele policajného zadržania. Na druhý deň ho však prepustili. Do práce sa nevrátil a aktuálne si čerpá dovolenku. Zrušil si aj konto na sociálnej sieti. Podľa rektorky akadémie Lucie Kurilovskej to bol profesionál, ktorého mali študenti radi. Na akadémii pôsobil niekoľko rokov. V prípade zatiaľ nie je nikto obvinený. Polícia pracuje s viacerými verziami. Jednou z nich je, že inštruktor mal mať medzi slepými nábojmi napáskovaný aj jeden ostrý. Ďalšou verziou je, že mal dva zásobníky a počas cvičenia si ich z nepozornosti vymenil. 

Viac o téme: NemocnicaStreľbaPostrelenáPolicajná akadémiaŠtudentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu