Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Takáč vyzýva na rokovanie o predčasných voľbách v júni, Smer by ich podporil

Richard Takáč
Richard Takáč (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč vyzýva na rokovanie naprieč koalíciou i opozíciou o schválení termínu predčasných volieb na jún.

Deklaroval, že strana je pripravená dať 27 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze alebo k návrhu uznesenia, ako aj zahlasovať za skorší termín parlamentných volieb. "Uznesením by sme zrušili septembrový termín a schválili nový júnový," uviedol. 

VIDEO: Smer na tlačovej konferencii tvrdil, že vie, prečo si vládna koalícia odhlasovala septembrový termín volieb

Smer na tlačovej konferencii tvrdí, že vie, prečo si vládna koalícia odhlasovala septembrový termín volieb (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Takáč poukázal na výroky koaličných poslancov o chaose, o tom, že to tu nefunguje, že sa v parlamente predkladajú rôzne nezmyselné zákony, že to treba ukončiť. Podotkol, že sa nevie ani to, kto z bývalej koalície septembrový termín navrhol.

Hlas chce voľby skôr, Sme rodina pripúšťa podporu júnového termínu

Nezaradený poslanec a predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini uviedol, že všetci 11 poslanci pôsobiaci v Hlase podporia akékoľvek predložené uznesenie s návrhom na skorší termín predčasných volieb, ako je september. Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár pripúšťa podporu júnového termínu, ak by zmenil názor jeden z bývalých koaličných partnerov - OĽANO alebo SaS. Tí poukázali na to, že termín je už schválený. Pre OĽANO je téma predčasných volieb uzavretá.

Viac o téme: TermínPredčasné voľbySmer-SDRichard Takáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu