Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Odvolací proces v kauze expolicajta Mariána Kučerku bude pokračovať 23. marca

Bývalý policajný vyšetrovateľ Marián Kučerka
Bývalý policajný vyšetrovateľ Marián Kučerka (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Odvolací proces v kauze obvineného expolicajta Mariána Kučerku bude pokračovať 23. marca. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu (NS) SR Alexandra Važanová.

"Predseda senátu Juraj Kliment termín verejného zasadnutia v trestnej veci obžalovaného Mariána K. odročil na 23. 3., teda na termín, o ktorom boli obhajcovia obžalovaného a prokurátor upovedomení a na ktorý bol obžalovaný predvolaný," priblížila hovorkyňa. Zároveň predseda senátu určil nové termíny verejného zasadnutia na 4. a 11. mája. "Obhajoba a prokurátor zobrali termíny na vedomie a obžalovaný na ne bude predvolaný," podotkla Važanová.

archívne video

Ozbrojení so samopalmi a baranidlom: Takto vtrhli policajti k expolicajtovi Kučerkovi (Zdroj: Tip čitateľa)

Žiadal o azyl

V Bosne a Hercegovine v súčasnosti prebieha konanie o vydaní expolicajta Mariána Kučerku na základe medzinárodného zatykača na Slovensko. Už skôr tam mal požiadať o azyl. Prvostupňový súd Mariána Kučerku pôvodne uznal za vinného zo zločinu prijímania úplatku a pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve, uložil mu trest 11 rokov väzenia.

Úplatok vo výške až 25-tisíc eur

Marián Kučerka čelí obžalobe pre prijatie úplatku vo výške 25.000 eur od podnikateľa Norberta Bödöra prostredníctvom bývalého šéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernarda Slobodníka. Pomôcť mal za to Štefanovi Žigovi, príbuznému exministra Petra Žigu. V druhom skutku sa mu kladie za vinu, že mal prijať úplatok vo výške 200.000 eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makoá.

Viac o téme: ExpolicajtOdvolací procesMarián Kučerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu