Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Heger otvorene prehovoril o politickej spolupráci: Jasná stopka pre týchto päť strán a tvrdý odkaz!

Eduard Heger Zobraziť galériu (2)
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovensko zrejme čaká v najbližších mesiacoch nové rozloženie síl v parlamente. To rozvírilo bujaré diskusie o tom, ako by mohla vyzerať nová vláda – inak povedané, kto s kým a za akých podmienok by išiel do koalície. Premiér v demisii Eduard Heger sa rozhodol túto tému komunikovať otvorene. Vymenoval subjekty a politikov, s ktorými sa spájať nechce. Jeho odkaz je jasný - demokrati s demokratmi. Iná cesta podľa neho nie je.

 

Archívne video: Rokovania o podpore aj s novou väčšinou by mali pokračovať podľa Hegera v januári

Rokovania o podpore aj s novou väčšinou by mali pokračovať podľa Hegera v januári (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Heger vysvetlil, že považuje za fér povedať, s kým si nevie predstaviť budúcu spoluprácu pre budovanie lepšieho Slovenska. Ako totižzdôraznil, nie je zástancom tvrdenia, že zo spolupráce nemožno nikoho vylučovať. „Tí, čo uznávajú hodnoty demokracie sa nemôžu spájať s tými, ktorí touto hodnotou pohŕdajú. Niektorí to robia otvorene, bez hanby, iní sa to snažia zakryť ľúbivým marketingom,“ uviedol.

„Ak to myslíme vážne so spravodlivosťou a právnym štátom, spolupráca s Ficom či Dankom je neprijateľná,“ jasne odkázal. „Nie je možné spájať sa s ľuďmi, ktorí v dobrých časoch hovoria o jadre EÚ a idú si po fotku do Bieleho domu a dnes sú schopní privierať oči nad Putinovými vojnovými zverstvami. Fico je dnes tvárou dezinformačnej scény. Počas pandémie zvolával ľudí do ulíc a vystavoval ich riziku smrti. Klamal o očkovaní, napádal odborníkov a lekárov,“ vysvetlil svoje dôvody.

„Ak to myslíme vážne s hlásením sa ku odkazu SNP, musíme odmietnuť spoluprácu s Republikou a Kotlebom. Našim ´sociálnym demokratom´ zjavne stačí, že táto skupinka len vymenila gardistické uniformy za kravaty,“ vylúčil ďalšie subjekty a ich predstaviteľov.

Heger otvorene prehovoril o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Partnerom pre nich však nemôže byť podľa Hegera ani ten, kto nevie vylúčiť spoluprácu s Ficom a Republikou. „Pellegrini to opakovane nedokázal a sám seba tak vylúčil z demokratickej alternatívy. A nielen kvôli tomu. Pellegrini, Tomáš, Žiga, Raši či Saková sú Ficovi spolupáchatelia a nesú priamu zodpovednosť za obdobie temna. Môžu si urobiť pekné fotky, šíriť prázdne frázy, ale je to len pekný obal prázdnej nádoby,“ uviedol.

Ako povedal, v najbližších týždňoch ho čakajú dôležité rozhodnutia. „Demokrati musia spolupracovať a nemôžu sa spájať so zlom v podobe Fica, Pellegriniho, Uhríka a im podobným,“ dodal na záver.

Viac o téme: OĽaNOEduard hegerSpolurpáca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu