Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Alkohol opäť v hlavnej role: NAJVÄČŠIE prešľapy na slovenských cestách!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

RIMAVSKÁ SOBOTA, BANSKÁ BYSTRICA, LUČENEC – Rok 2022 nám priniesol naozaj veľa, či už v pozitívnom alebo negatívnom svetle. K blížiacemu sa koncu roka sa mnohé inštitúcie rozhodli urobiť sumár toho najlepšieho. Zopár kurióznymi prípadmi z našich ciest sa tento rok pochválila aj Polícia Slovenskej republiky. Rozhodli sa vybrať tri z nich, pri ktorých vodičom jednoznačne nechýbala odvaha.

Šofér jazdiaci pod vplyvom alkoholu sa snaží podplatiť policajtov (Zdroj: Facebook/Policie ČR)

Novoročné predsavzatie: Keď už mám auto, musím spraviť vodičák

Hneď v januári tohto roka policajti z Rimavskej Seči (okres Rimavská Sobota) spozorovali v nočnej službe auto, ktoré sa malo správať naozaj zvláštne. Prudko menilo smer jazdy a zadalo pri krajnici. V aute sa v tom čase nachádzal len jeden vodič, ktorý musel vystúpiť kvôli dymu valiacemu sa spod kapoty. 

Alkohol opäť v hlavnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

Keď sa k autu dostala policajná hliadka, motor auta bol už v plameňoch. Hliadka následne vodiča podrobila kontrole, ktorá ukázala, že vodič nafúkal 1,75 promile a ani len nemal vodičské oprávnenie.

Lekcie cúvania v autoškole Etanol

Hneď začiatkom tohto roka (22. 2. 2022) sa lučeneckí policajti stretli s naozaj kurióznym prípadom. Krátko po polnoci policajti spozorovali vozidlo, ktorého vodič sa správal naozaj zvláštne. Vodič mal podľa všetkého vyjsť s vozidlom mimo cesty na trávnatú plochu. Policajti sa teda rozhodli vec preskúmať. 

Alkohol opäť v hlavnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

Ako celý prípad dopadol následne popísal policajný zbor na sociálnej sieti takto: „Pri cúvaní sa mienil dostať naspäť na cestu, pričom mal naraziť zadnou časťou do prednej časti za ním, v tom čase už stojaceho policajného auta. 35-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 2,52 promile.“

Opila sa z vody do ostrekovačov

Hneď na prvý pohľad by si mohol nejeden človek povedať: „Toto sa môže stať len na Slovensku.“ Nitriansky policajti 12. apríla vykonávali hliadku v obci Výčapy-Opatovce. Po zastavení dvoch vozidiel si všimli, že vodič jedného z nich prudko dupol na plyn a začal unikať. Policajti následne nasadli do auta a začala sa naháňačka. Vodič nereagoval na policajné znamenia a cez obec uháňal neuveriteľných 120 km/h. 

Alkohol opäť v hlavnej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

Keď auto konečne zastavili, zistili, že vozidlo vedie 36-ročná žena. Na zadných sedadlách dokonca sedela jej osemročná dcéra, ktorá nesedela v detskej sedačke a ani nebola pripútaná bezpečnostným pásom. Pri dychovej skúške vodička „nafúkala“ skoro 2 promile alkoholu! Vodička však príslušníkom tvrdila, že žiadny alkohol nepila a nafúkať musela z vody do ostrekovačov. 

 

➡TOP 3 ROKA: NAJKURIÓZNEJŠIE MOMENTY NA SLOVENSKÝCH CESTÁCH 1️⃣ MATKA ROKA: VODIČKA UNIKALA PRED POLICAJTMI S TAKMER...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, December 28, 2022
Viac o téme: Polícia - nehodyKuriózna nehodaAlkohol na cestách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu