Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

HOAX roka 2022: Polícia aj tento rok spúšťa anketu: Zahlasujte za najväčší výmysel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Aj rok 2022 bol plný konšpirácii a hoaxov. Tentokrát však vakcíny, čipovanie a výmysly o ochorení Covid-19 vystriedala vojna na Ukrajine. Zahlasovať za najväčší nezmysel môžete aj vy.

Policajný zbor aj tento rok prostredníctvom svojich sociálnych sietí organizuje anketu Hoax roka 2022. Používatelia sociálnych sietí Facebook a Instagram budú môcť v priebehu decembra hlasovať za najväčší hoax roka, ktorý vzíde z vybraných ôsmich hoaxov.

Ďalších 10 hoaxov získa symbolické ocenenia v osobitných kategóriách. "Hlavným zmyslom ankety je populárno-náučnou formou pripomenúť verejnosti najväčšie dezinformácie tohto roka. Súčasťou statusov budú samozrejme aj vysvetlenia, prečo ide o hoax na základe analýz Policajného zboru, respektíve vyjadrenia expertov v danej oblasti. Pomyselný víťaz ankety bude verejnosti oznámený na Silvestra," orejmil policajný zbor.

MIMORIADNE Hoax z ruského veľvyslanectva o Slovensku sa dostal do prestížnej ruskej relácie (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Viac o téme: HoaxPol'íciaHoax roka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu