Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž v aute prevážal deväť cudzincov: Policajtom napriek výstrelom ušiel

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

LUČENEC - K policajnej naháňačke, pri ktorej policajti použili aj varovné výstrely a streľbu na unikajúce auto, došlo vo štvrtok (25. 8.) v ranných hodinách v okrese Lučenec. Policajná hliadka zastavila muža, ktorý v osobnom aute prevážal deväť cudzincov, páchateľovi sa však podarilo ujsť. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici.

Muž mal podľa polície najskôr prekročiť najvyššiu povolenú rýchlosť pri obci Fiľakovské Kováče, hliadka krajského policajného inšpektorátu sa ho tak snažila zastaviť pomocou svetelného a zvukového výstražného znamenia. Vodič však na znamenia nereagoval a ďalej pokračoval v jazde, v dôsledku čoho ho policajti začali prenasledovať.

Archívne video: Šialená naháňačka pri Trnave

Šialená naháňačka pri Trnave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj )

"Po tom, ako sa policajtom podarilo auto zastaviť, z neho vystúpilo deväť osôb neznámej totožnosti. Osoby boli dezorientované a vzhľadom na charakter celej situácie policajti usúdili, že vodič vozidla je podozrivý z trestného činu," priblížila polícia. Po vystúpení osôb z auta mal vodič vozidlo nasmerovať priamo na jedného z policajtov a utiecť.

Muža sa nepodarilo vypátrať

"Po opakovaných výzvach na ktoré vodič nereagoval, policajti použili služobnú zbraň, najskôr varovný výstrel do vzduchu a následne aj na unikajúce auto, ktoré pokračovalo v jazde smerom na Lučenec," uviedla polícia.

Opustené vozidlo unikajúceho muža policajti neskôr objavili pri hrádzi rieky Ipeľ. Po vodičovi bolo vyhlásené pátranie, na miesto udalosti boli privolané aj služobné psy. "Pátrali po ňom až do popoludňajších hodín, ale doposiaľ s negatívnym výsledkom. Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii," informovalo KR PZ v Banskej Bystrici.

Viac o téme: AutoPolicajtiCudzinciVýstrel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu