Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Bratislave sa strhla hádka pre parkovanie: Ľuďom sa nepáčilo, že cudzinec nedostal pokutu!

(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Parkovanie v hlavnom meste je bezpochyby problém, tentokrát sa však hádky o zabratí parkovacieho miesta vyhrotili. Na mieste určenom pre ťažko zdravotne postihnuté osoby totiž stálo auto so zahraničnou poznávacou značkou. Na videu, ktoré nám zaslal do redakcie čitateľ, je zachytená časť konfliktu medzi policajtmi a ľuďmi, ktorých zaujímalo, prečo dotyčný nedostal pokutu tak, ako by ju dostali oni.

Video, na ktorom je vidieť dvoch policajtov stojacich pri aute zaparkovanom na mieste pre ŤZP s cudzou poznávacou značkou, začína vetou neznámeho muža, ktorý sa ich pýta: „Prečo Slovákov nepošlete preč a nech sa to neopakuje?“

Hádka pre problémy s parkovaním: Ľuďom sa nepáčilo, že cudzinec stál na vyhradenom mieste (Zdroj: Tip čitateľa)

Ďalší sa zasa pýta, či ak budú hovoriť rusky, môžu na policajtov „aj pluť.“ Na to policajt argumentuje, že „to s tým nemá nič spoločné.“ Muž ale namieta, že parkujúci vodič sa predsa dopustil závažného porušenia dopravných predpisov. Ďalší zasa dodá, že on dostal za parkovanie na mieste určenom pre ŤZP pokutu 150 eur. „Prečo som nedostal upozornenie?,“ pýta sa. 

Polícia vec preveruje 

Na predmetné video sme sa pýtali aj bratislavskej krajskej polície. „Na základe medializovaných informácií dal zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave pokyn príslušnému nadriadenému preveriť postup hliadky v súvislosti s Vami uvedeným prípadom. Do výsledku prešetrenia sa k danej veci nebudeme bližšie vyjadrovať,“ uviedol pre Topky.sk hovorca Michal Szeiff.

Podľa zákona o cestnej premávke je zastavenie a státie na vyhradenom parkovacom mieste pre osobu so zdravotným postihnutím, ak nejde o vozidlo, pre ktoré je parkovacie miesto vyhradené, závažným porušením pravidiel cestnej premávky, za ktoré vám policajt uloží pokutu vo výške 198 eur. V prípade, že nebude vo vozidle, správca cesty ho môže dať za asitencie polície tiež na vaše náklady odtiahnuť. Neminie vás ani spominaná pokuta. Okrem toho ak sa ako vodič motorového vozidla porušíte behom 12 mesiacov závažným spôsobom pravidlá cestnej premávky trikrát, čakať vás môže aj doškolovací kurz, preskúšanie odbornej spôsobilosti či preskúmanie zdravotnej a pychickej spôsobilosti.

Viac o téme: ParkovanieHádkaCudzinecPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu