Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prekvapenie vo fitnescentre: V šatni vás sníma kamera!

Študentka Rozka Slováková (19) pri prezliekaní zbadala na plafóne čiernu polguľu s kamerou. Zobraziť galériu (3)
Študentka Rozka Slováková (19) pri prezliekaní zbadala na plafóne čiernu polguľu s kamerou. (Zdroj: Nový Čas)

NOVÉ MESTO - „To je nepríjemné!“ skríkla návštevníčka fitnescen- tra Starfit na Junáckej ulici. Na plafóne si všimla malú kameru, keď sa v šatni prezliekala. Tá snímala celý priestor so skrinkami, ale aj s polonahými prezliekajúcimi sa dievčatami. Majiteľ fitnescentra tvrdí, že má na to právo.

Starfi t na Junáckej ulici funguje dva mesiace. Jedna z cvičiacich dievčat sa v šatni zhrozila, keď na plafóne šatne zbadala kameru. „Je to narušenie súkromia a je to nepríjemné,“ povedala študentka Rozka Slováková. Majiteľ sa bráni a tvrdí, že má na to právo v záujme bezpečnosti zákazníkov. „Diali sa tu drobné krádeže, preto sme dali namontovať kamerový systém. Snímané sú všetky priestory, nielen ženská, ale aj mužská šatňa. Na vchodových dverách sú dva oznamy, že priestor je pod dohľadom kamier. Odvtedy krádeže prestali. Všetko sa deje v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov,“ povedal prekvapený majiteľ fitcentra a olympionik Juraj Kadnár.

Oznamy pri vchode si všimne len skutočne dôkladný pozorovateľ. „Upozornenie na monitorovanie by sa malo nachádzať aj na dverách šatne. Len pri vchode do objektu nie je postačujúce, pretože návštevníčka nemôže legitímne predpokladať, že monitorovaný je aj priestor, kde môže očakávať súkromie,“ uviedol právnik Marek Benedik. Kamera nahráva tri dni, potom sa záznam premazáva. Ten sa podľa zákona môže použiť len na účely trestného konania alebo konania o priestupkoch. To znamená, že ho môže vidieť len polícia na vyžiadanie ku konkrétnemu prípadu, napríklad krádeže. Hanblivé návštevníčky sa aj napriek tomu môžu cítiť pred kamerou neisto.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu