Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Streľba v Bratislave: Jeden mŕtvy, zranený hasič a ďalšie telo! VIDEO Polícia vykonáva procesné úkony

Polícia vykonáva na mieste úkony. Zobraziť galériu (2)
Polícia vykonáva na mieste úkony. (Zdroj: Reprofoto - Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

BRATISLAVA - V súvislosti so streľbou v bratislavskom Novom Meste, ktorá počas víkendu otriasla metropolou Slovenska, nastal posun. Vyšetrovateľ začal viaceré trestné stíhania a to aj vo veci trestného činu zabitia. Okrem postreleného policajta sa totiž na mieste našlo aj telo pravdepodobného strelca a na pozemku rodinného domu tiež telesné pozostatky neznámej osoby.

Celý prípad začal na prvý pohľad obyčajným výjazdom hasičov k požiaru záhradného domčeka. Potom, ako prišli hasiči na miesto ich však čakal šok. Niekto do nich začal strielať, jedného z nich dokonca postrelil a muž skončil s tromi strelnými ranami v nemocnici, našťastie mimo ohrozenia života. 

Polícia následne našla na mieste mŕtvolu muža, pravde podobne strelca. Ako sa ukazuje, prípad je ešte komplikovanejší. Našlo sa totiž aj ďalšie telo. Vyšetrovateľ už preto začal viaceré trestné stíhania. 

„V súvislosti s včerajším prípadom streľby na Alibernetovej ulici v Bratislave, pri ktorej došlo k zraneniu príslušníka Hasičského a záchranného zboru, začal vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky trestné stíhanie vo veci trestného činu vraždy v štádiu pokusu,“ uviedla bratislavská krajská polícia.

Zároveň bolo zo strany vyšetrovateľa začaté trestné stíhanie aj vo veci trestného činu zabitia – k násilnej smrti podozrivého a rovnako aj trestné stíhanie vo veci trestného činu zabitia v súvislosti s nálezom telesných pozostatkov neznámej osoby, ktoré boli nájdené na pozemku rodinného domu na uvedenej adrese. „Nie je vylúčené, že v priebehu vyšetrovania, môže dôjsť k zmene právnej kvalifikácie niektorého zo skutkov,“ dodala polícia.

"Vzhľadom k tomu, že policajti bratislavskej kriminálky v tejto veci aktuálne vykonávajú potrebné procesné úkony, prehliadky bytových a iných priestorov, bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia," doplnili. 

Viac o téme: HasičiStreľbaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu