Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hamran na ďalšej tajnej nahrávke: Zľahčoval fyzický útok? SLOVÁ, ktoré vrhajú zlé svetlo

Štefan Hamran
Štefan Hamran (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – V médiách sa objavila ďalšia tajná nahrávka, ktorá má zachytávať rozhovor súčasného policajného prezidenta Štefana Hamrana v období, keď stál na čele elitného Lynx Commanda. Ten nepoprel, že by išlo o jeho hlas.

S informáciami prišiel týždenník PLUS 7 DNÍ, ktorý tvrdí, že má k dispozícii nahrávku, na ktorej je zachytený policajný prezident Štefan Hamran v čase, kedy ešte šéfoval Útvaru osobitného určenia Policajného zboru, čiže Lynx Commandu.

Archívne video: Policajný prezident Hamran: Vedel som, že to nebude prechádzka ružovou záhradou

Policajný prezident Hamran: Vedel som, že to nebude prechádzka ružovou záhradou (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

To zasahuje proti teroristom a páchateľom najzávažnejších trestných činov a na príkaz policajného prezidenta alebo ním poverenej osoby tiež poskytuje ochranu napríklad svedkom v mimoriadne závažných kauzách a ohrozeným ľuďom v nebezpečenstve.

Hamran má však na nahrávke spochybňovať práve ochranu, ktorú mal jeho úrad vykonávať. „Dokedy to chcú ťahať vlastne? Kým nedôjde k lúpeži v roku 2027?,“ má hovoriť Hamran. Iný hlas mu na to odpovedá: „To už oni musia s prokurátorom a vyšetrovateľom komunikovať. To ja neviem do riti…” Na to má Hamran reagovať slovami: „Však doma peniaze nemá, no tak maximálne ho zbijú, no tak potom sa budú riešiť, nie...“

Hamran nepoprel, že hlas patrí jemu

Hamran pre týždenník nepoprel, že hlas na nahrávke patrí jemu. Má ísť o bližšie nešpecifikovaný prípad z roku 2019. „Vedenie útvaru malo výhrady voči realizácii tohto prípadu príslušníkmi špeciálnej jednotky, keďže poskytnuté operatívne informácie nezakladali opodstatnenie nasadenia príslušníkov špeciálnej jednotky. Tak ako sa predpokladalo, operatívne informácie sa nepotvrdili a k realizácii tohto prípadu nedošlo,“ uviedol prostredníctvom tlačového oddelenia.

Viac o téme: NahrávkaŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu