Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Koronavírus opäť naberá na sile: NÚSCH zakázal návštevy! Podobné opatrenia robia aj ďalšie nemocnice

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie zatvára svoje brány pre návštevy ďalšia bratislavská nemocnica. K viacerým slovenským zariadeniam sa pridala aj Národný ústav srdcových a cievnych chorôb.

„Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie vo výskyte ochorenia COVID-19 v SR a aj u našich zamestnancov, sa od 11.07.2022 nariaďuje zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach. Uvedené platí až do odvolania,“ uviedla nemocnica.

Archívne video: Lengvarský sa vyjadril k výpovediam lekárov a nahromadeným operáciám: Núdzový stav nehrozí, COVID opatrenia zatiaľ nebudú

Lengvarský sa vyjadril k výpovediam lekárov a nahromadeným operáciám: Núdzový stav nehrozí, COVID opatrenia zatiaľ nebudú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Výnimku majú návštevy kňazov, ktorí do nemocnice prídu dať pacientom posledné pomazanie, či návštevy ťažko chorých a umierajúcich pacientov, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť. Súhlas s návštevou môže udeliť aj vedúci pracovisk pri mimoriadnej situácii.

Zákaz platí už vo viacerých nemocniciach

Posledný júnový týždeň informovala o zákaze návštev Univerzitná nemocnica Bratislava. "Z dôvodu zhoršovania sa epidemiologickej situácie v našej nemocnici sme sa rozhodli pristúpiť k opatreniu, ktorým chceme pacientov aj personal chrániť pred nákazou. Vydali sme rozhodnutie, ktorým sme dočasne zakázali návštevy," uviedli. Zákaz platil od 25. júna 2022 až do odvolania.

Koronavírus opäť naberá na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Dnes oznámila obmedzenie návštev aj nemocnica vo Veľkom Krtíši. Riaditeľka Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Veľký Krtíš Marcela Dekrétová pripomenula, že návštevy zatiaľ obmedzili na tri dni v týždni. Zakázané však nie sú. Veľkokrtíšska nemocnica má v súčasnosti hospitalizovaných troch pacientov s ochorením Covid-19. Pozitívni na toto ochorenie sú aj traja zamestnanci zdravotníckeho zariadenia vo Veľkom Krtíši. Nikto však nie je pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

Zákaz návštev až do odvolania platí už vo viacerých slovenských zdravotníckych zariadeniach po celom Slovensku, ktoré sa pre tento krok rozhodli v dôsledku nepriaznivého vývoja lokálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením Covid-19. Zákaz návštev aktuálne platí napríklad v nemocniciach v Komárne, Zlatých Moravciach a aj v Leviciach.

Viac o téme: KoronavírusNÚSCHCovid-19Zákaz návštev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu