Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Protiinflačná pomoc z OĽaNO je už terčom kritiky aj od europoslanca Hojsíka: Pán premiér, čítali ste to vôbec po sebe?

Hojsík kritizuje spôsob dodania prorodinného sociálneho balíčka, ktorý narýchlo predstavilo OĽaNO. Zobraziť galériu (3)
Hojsík kritizuje spôsob dodania prorodinného sociálneho balíčka, ktorý narýchlo predstavilo OĽaNO. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Pomoc rodinám, ktorú navrhuje OĽaNO a jej šéf Igor Matovič už na sociálnej sieti spropagoval aj sám premiér Eduard Heger, ktorý v týchto dňoch plní skôr funkciu mediátora naštrbených vzťahov v koalícii. Aj keď kritika na tento návrh padá aj z koaličnej SaS, po jeho príspevku o protiinflačnej pomoci rodinám sa do kritiky pustil aj europoslanec Progresívneho Slovenska Martin Hojsík. Ten si s premiérom vymenil niekoľko názorov na to, aká adresná je táto pomoc a Hegera sa spýtal či po sebe prečítal vôbec to, čo napísal.

archívne video

Sulík navrhol stiahnuť protiinflačnú pomoc a poctivo ju pripraviť (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Heger svoj príspevok ohľadom pomoci pre rodiny z piatka vystaval skôr z hľadiska toho, že vláda by nemala zabúdať ani na strednú vrstvu, ktorá by nemala byť z tejto pomoci vynechaná. "Vo vládou schválenom návrhu sú pritom zachované oba dôležité princípy, na ktorých stojí civilizovaná spoločnosť, a to solidarita a zásluhovosť. Napríklad rodiny s dvomi deťmi si od januára 2023 mesačne prilepšia: Hrubý mesačný príjem 1 000 eur o 254 eur, Hrubý mesačný príjem 500 eur o 172 eur," napísal premiér.

Protiinflačná pomoc z OĽaNO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

Čítate to vôbec po sebe? Pýta sa europoslanec za PS

Pod statusom sa spustila diskusia o tom, aká vhodná a aká adresná je táto vládna pomoc rodinám. Spochybnil ju europoslanec Martin Hojsík z Progresívneho Slovenska, ktorý neveril vlastným očiam. "Čítali ste si to po sebe pán premiér? Čo je to za štát, ktorý dáva viac bohatým?" pýta sa Hojsík premiéra. Toho dokonca vygriloval aj z hľadiska kresťanských hodnôt, ktoré Heger zastáva. "Veríte v dedičný hriech, kde deti z chudobnejších pomerov si proste zaslúžia menej? Sú horšie? Majú menej hlad? Ktoré prikázanie vám toto napovedalo?" pýta sa Hojsík Hegera.

Protiinflačná pomoc z OĽaNO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Eduard Heger - predseda vlády SR)

Odpoveď od Hegera prišla

Heger však nelenil a ani po tomto komentári nezostal ticho a europoslanca uzemnil. "Vaše rozhorčenie nie je namieste. Významná pomoc štátu smeruje aj pre rodiny s deťmi so žiadnymi alebo nízkymi príjmami, pretože si veľmi jasne uvedomujeme, že potrebujú pomoc štátu," odpovedal europoslancovi Heger.

Viac o téme: Eduard HegerMartin HojsíkPomoc rodinám
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu