Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pred hraničným priechodom v Ubli sa tvoria rozsiahle kolóny: Polícia obmedzuje dopravu

Utečenci v Ubli
Utečenci v Ubli (Zdroj: TASR/Jana Ďurašková)

UBĽA - Polícia upozorňuje na kolóny niekoľkých stoviek motorových vozidiel tvoriace sa pred hraničným priechodom v Ubli. Dôvodom sú opatrenia na ukrajinskej strane súvisiace s dovozom osobných áut, informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

Polícia v tejto súvislosti žiada všetkých ostatných cestujúcich smerujúcich na Ukrajinu využiť na odchod zo Slovenska hraničný priechod vo Vyšnom Nemeckom.

"RHCP upozorňuje cestujúcich na Ukrajinu, že z dôvodu rozhodnutia ukrajinskej strany sa od 11. mája všetky osobné motorové vozidlá s prevoznými evidenčnými číslami, ktoré ukrajinskí štátni príslušníci kupujú v štátoch EÚ a následne vyvážajú na Ukrajinu, vybavujú iba na hraničnom priechode Ubľa," ozrejmila.

Polícia v kolóne pred hraničným priechodom v Ubli evidovala vo štvrtok k 9.30 h v kolóne 700 motorových vozidiel, pričom sa čakacie doby vyšplhali na 168 hodín.

Polícia obmedzuje dopravu

Pre kolóny vozidiel s prenosnými evidenčnými číslami, dlhé niekoľko stoviek metrov, ktoré sa v uplynulých hodinách vytvorili pred hraničným priechodom Ubľa – Malyj Beznyj, obmedzuje polícia dopravu v prihraničnej oblasti. Štátna cesta Tibava – Choňkovce – Podhoroď – Ruský Hrabovec – Dúbrava – Ubľa je od štvrtka 16.00 h pre motorové vozidlá smerujúce na Ukrajinu neprejazdná. "Obmedzenia sa netýkajú miestnych obyvateľov, vozidiel zásobovania a autobusovej dopravy," informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Obchádzka pre motorové vozidlá s prenosnými evidenčnými číslami na vývoz na Ukrajinu je od rovnakého času odklonená na trase Michalovce – Humenné – Snina – Ubľa. "Z uvedeného dôvodu žiadame všetkých ostatných cestujúcich smerujúcich na Ukrajinu, aby na odchod zo SR prioritne využili hraničný priechod Vyšné Nemecké," doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: Hraničný priechodKolónyUkrajinaUbľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu