Utorok4. jún 2024, meniny má Lenka, zajtra Laura

Packa: Policajti dostanú výplatu načas!

Niektorí muži zákona tvrdia, že v tomto roku zarobia menej.
Niektorí muži zákona tvrdia, že v tomto roku zarobia menej. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Diskusia o zvýšených platoch policajtov neutícha. Niektorí muži zákona, ktorí sa ozvali Novému Času, tvrdia, že zarobia menej a marcové mzdy, ktoré budú vyplácané v apríli, navyše dostanú až s niekoľkodňovým oneskorením.

Dôvodom má byť nová platová smernica a zmeny v odmeňovaní policajtov, ktoré začali platiť od 1. marca. "Na našom oddelení až dve tretiny policajtov zarobia menej. Čo sa týka ročného platu, v roku 2008 bude mať menej každý policajt. Už sme prišli o jednu tretinu trinásteho platu," tvrdí policajt, ktorý chcel zostať v anonymite. Podľa neho už zo mzdového oddelenia dostali správu, že marcové výplaty, vyplácané v apríli, budú až koncom mesiaca. Prezident Policajného zboru Ján Packa to však odmieta s tým, že policajti nevedia rátať.

"Ani jeden nezarobí menej. Nerobili sme žiadne organizačné zmeny, len niektorí policajti boli preradení do iných platových tried. Ich plat však bude vyšší. V prípade, že by nebol, zarobia minimálne toľko ako doteraz. V zákone je totiž bod, ktorý hovorí, že rozdiel im musíme doplácať," povedal Packa. Výplaty dostanú policajti podľa ich šéfa v pravidelnom termíne, teda 12. apríla.

Výzva pre policajtov:
Ak 12. apríla dostanete nižší plat, ako ste dostávali doteraz, a viete to podložiť výplatnými páskami, ozvite sa na
tip@novycas.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu