Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podvod, ktorý vás môže obrať o úspory: Slovensko zaplavili falošné SMS správy! Na TENTO link nikdy neklikajte

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images, Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

BRATISLAVA – Ak dostanete SMS správu od „banky“, zbystrite pozornosť. Slovensko totiž zasa zaplavila vlna falošných správ z „akože slovenských bánk.“ Ak sa však budete riadiť návodom, ktorý je v nich obsiahnutí, vyjsť vás to môže poriadne draho. A to doslovne.

Polícia upozornila, že dostali od ľudí desiatky správ o tom, že im prišla SMS, ktorá sa tvári, že ju poslali z banky. Obsahuje text, v ktorom ich žiadajú, aby klikli na priložený link za účelom zabránenia zablokovania účtu. Ide však o podvod. Takéto správy totiž banky neposielajú.

Podvod, ktorý vás môže
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

„Po presmerovaní na falošnú stránku, ktorá imituje vzhľad skutočného Internet bankingu alebo inej stránky, vás oznámením vyzývajú, aby ste zadali svoje prihlasovacie údaje a heslo, príp. údaje o svojej platobnej karte,“ upozorňuje polícia. Takto sa následne podvodníci dostanú k prístupovým či iným súkromným údajom a to bez toho, aby to poškodený klient vedel a môžu ho obrať o peniaze.

Podvod, ktorý vás môže
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

„Banka však takéto emaily či SMS neposiela. Text obsahuje neúplné informácie. Odosielateľ má netypickú emailovú adresu, link do Internet bankingu je falošný a má úplne iný formát. To sú všetko veci, na ktoré si treba dať pozor, i keď má banka špičkové mechanizmy, vďaka ktorým dokáže tieto podvodné aktivity zachytávať a chrániť prostriedky klientov,“ uviedli.

Viac o téme: BankaPodvodSmsPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu