Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mimoriadna situácia! V siedmich obciach na Orave a v jednej na Liptove je snehová kalamita

Kalamita v Oravskej Lesnej
Kalamita v Oravskej Lesnej (Zdroj: Facebook/Obec Oravská Lesná)

ŽILINA – Mimoriadna situácia v dôsledku snehovej kalamity trvá vo ôsmich obciach Žilinského kraja. V piatok to uviedla vedúca odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Miroslava Staníková.

Ide o Oravskú Lesnú a Beňadovo v okrese Námestovo, Malatinú, Žaškov, Jasenovú, Zázrivú, Oravský Podzámok v okrese Dolný Kubín a Liptovskú Kokavu v okrese Liptovský Mikuláš, konkretizovala Staníková. Ako priblížil starosta Malatinej Zdenko Kubáň, snehu v obci bolo tak veľa, že obmedzoval prístup obyvateľov do domov a k dvorom. Podľa jeho slov bolo potrebné zlepšiť priechodnosť ulíc a odstrániť vznikajúce záveje. "Z ciest v obci boli prakticky jednoprúdovky. Boli také zúžené, že v niektorých úsekoch sa nemohli obísť autá. Veľká kalamita bola aj na Malcove. Cez SMS správy som obyvateľom hlásil, aby radšej neopúšťali dedinu," povedal.

 

JE ZAKÁZANÉ OBYVATEĽOM OBCE HÁDZAŤ SNEH NA MIESTNE KOMUNIKÁCIE - CESTU frézou, lopatou, nakoľko znemožňujú zimnú údržbu v obci !!!

Posted by Obec Oravská Lesná on Thursday, February 3, 2022

Doplnil, že v niektorých častiach obce sú aj dvojmetrové mantinely snehu. "Keď opäť začne fúkať a snežiť, sme znova na tom istom," skonštatoval Kubáň.

Na zaviatej ceste medzi Dovalovom a Liptovskou Kokavou zasahovala v tomto týždni aj 60-ročná fréza. Žilinský samosprávny kraj na sociálnej sieti informoval, že takto snehom zaviatu cestu si nikto z ich cestárov nepamätá.

Viac o téme: SnehKalamitaPočasieOravaLiptov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu