Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ďalšia náhla zmena počasia: Na Slovensko opäť príde sneženie! Už o pár hodín a najmä na TÝCHTO miestach

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR / Pavel Neubauer)

BRATISLAVA – Ďalšie sneženie? Aj keď v čase vianočných sviatkov, ktoré si mnohí predstavovali na snehu, napriek tomu slnečné, ale chladivé. Od začiatku roka snežilo už niekoľkokrát a vyzerá to tak, že zima ešte nepovedala svoje posledné slovo. Podľa meteorológov sa na nás valí ďalšia čerstvá snehová pokrývka!

Je to presne týždeň, čo cez Slovensko prešla mohutná snehová búrka. Tá behom krátkej chvíle spôsobila výraznú zmenu počasia – začal fúkať silný nárazový vietor, blýskalo sa, hrmelo a husto snežilo. Behom pár desiatok minút však všetko opäť pominulo. Následne snežilo aj v noci z piatka na sobotu. A vyzerá to tak, že vo večerných hodinách dorazí ku nám ďalšie sneženie.

Archívne VIDEO Náhla zmena: V Bratislave opäť snežilo! Nepriaznivé počasie bolo aj v ďalších mestách

Náhla zmena: V Bratislave opäť sneží! Nepriaznivé počasie je aj v ďalších mestách (Zdroj: Topky.sk )

Na Slovensko v nasledujúcich hodinách dorazí studený front. Ten prinesie plošnejšie slabšie snehové zrážky, ale aj ochladenie. Studený front sa na nás chystá už v popoludní, našim územím prejde pomerne rýchlo,“ upozorňujú meteorológovia z portálu Meteo Slovensko. Ako dodali, doraziť by mal podvečer okolo 17. hodiny a postupovať bude od severu na juh. Aj keď snehové zrážky by nemali byť výdatné, na severe Slovenska sa môže objaviť aj hustejšie sneženie. Naopak, na juhozápadnom Slovensku sa sneženie neočakáva. A to z jedného pochopiteľného dôvodu.

Ďalšia náhla zmena počasia:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Meteo Slovensko)

„Pôjde o pomerne nevýrazný studený front. Ten teploty totiž zníži len na strednom a východnom Slovensku. Čo sa týka Záhoria, teda severozápadu Slovenska ako celku, tam by mohlo snežiť v oblasti Malých Karpát a v severných okresoch severozápadného Slovenska,“ upozornilo Meteo Slovensko. Dokopy by tam malo spadnúť od 2 centimetrov na západe až do 8 centimetrov na severe. Na južnom Slovensku spadne snehu najmenej, konkrétne do jedného centimetra bielej pokrývky. Na východe spadne do troch centimetrov snehu.

 

Viac o téme: SnehSneženieSnehová búrkaStudený frontZmena počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu