Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vdovec Pollák: Jeho deti ostávajú v domove

Viktor Pollák (35) včera na súde neuspel.
Viktor Pollák (35) včera na súde neuspel. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Najznámejší odsúdený vdovec na Slovensku na súde neuspel! Päť detí Viktora Polláka (35) tak ostáva v košickom detskom domove. Ich otec včera tvrdil, že sa o ne postará ich stará mama, a že doma v Plešivci im bude lepšie. Svoje tvrdenia však nepodložil dôkazom.

„Mama mi písala do väzenia list, že tento piatok príde z Čiech do Košíc a postará sa o svoje vnúčatá,“ povedal pred krajským senátom Pollák. Domáhal sa toho, aby jeho deťom Viktorovi (15), Márii (14), Táni (12), Martinovi (10) a Viktórii (8) súd zrušil ústavnú starostlivosť. List však nepredložil, a tak prítomného sociálneho pracovníka, prokurátorku ani senát o pravdivosti svojich tvrdení nepresvedčil.

Jeho vlastná mama totiž po nedávnej návšteve vnúčat v Košiciach pracovníčkam detského domova tvrdila pravý opak. Predsedníčka senátu pri vynesení rozsudku, voči ktorému sa už nedá odvolať, uviedla, že momentálne ani neprichádza do úvahy iné riešenie. Deti teda zostávajú naďalej v detskom domove a na ťahu je ich stará mama, aby prejavila reálny záujem o ich opateru. Najpravdepodobnejšie však až po skončení prebiehajúceho školského roka.

Pollák sedí už 14. mesiac za podvod pri kúpe televízora na splátky, za čo mu nadelili dva roky. Medzitým mu však celkový trest za mrežami stúpol až na 56 mesiacov za premenenie podmienky po dávnejšom sexuálnom zneužívaní a podvod pri predaji auta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu