Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kočnerovi hrozí ďalšia obžaloba: Za vraždu Lipšica ponúkli 200-tisíc, ohrozené boli aj Žilinkove deti!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Odsúdenému Marianovi Kočnerovi hrozí ďalšia obžaloba. Polícia skončila vyšetrovanie prípravy vrážd prokurátorov a vyšetrovateľ navrhuje obžalovať päť osôb.

archívne video

Súd rozhodol, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová sú v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka nevinní (Zdroj: Maarty)

Súčasný generálny prokurátork Maroš Žilinka, ale aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic či Peter Šufliarsky - to sú mená, ktoré mali stáť na objednávke vraždy, za ktorou mal byť Marian Kočner. Ako informuje portál Aktuality.sk, vyšetrovanie prípravy vrážd prokurátorov sa skončilo a práve Kočnerovi hrozí ďalšia obžaloba. 

Marian Kočner je obžalovaný aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a na 19 rokov je odsúdený v kauze zmenky. V návrhu na obžalobu sa spomína aj Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragic. Všetci sú stíhaní za úkladnú vraždu v štádiu prípravy ako organizovaná skupina. 

Pojednávanie v kauze vraždy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Objednávku mal zadať Marian Kočner svojej volavke Alene Zsuzsovej. Tá mala kontaktovať Zoltána Andruskóa. Rovnako to malo byť aj v prípade novinára Jána Kuciaka. Andruskó a Miroslav Marček majú trestné stíhanie prerušené, pretože sa na objasnení tohto prípadu podielali. 

Objednávka vraždy Žilinku a jeho detí

Zoltána Andruskóa zadržali v roku 2018, polroka po vražde novinára Jána Kuciaka. Andruskó začal hneď spolupracovať s políciou. Neskôr sa pridal aj Miroslav Marček. Obidvaja sú odsúdený v prípade vraždy Jána Kuciaka - Andruskó ako sprostredkovateľ, Marček ako vrah. K príprave vrážd prokurátorov Andruskó vypovedal, že prvý mal byť na muške Maroš Žilinka, ktorý bol vtedy prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a dozoroval viacero káuz Mariana Kočnera. 

Kočnerovi hrozí ďalšia obžaloba:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

Objednávka sa mala vzťahovať aj na jeho dve deti. Andruskó vypovedal, že za vraždu Žilinku mal dostať 70-tisíc eur a poveril ňou Dušana Kracinu. Keď si však, podľa jeho slov, všimol, že mu niekto krátko pred akciou prehľadával auto, zľakol sa a vraždu stopol. Bál sa, že ho v tom čase odpočúvala polícia. 

Za Lipšica 200-tisíc

Ďalším na rade mal byť dnešný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Za jeho vraždu mali zaplatiť 200-tisíc eur. Zsuzsová mala Andruskóovi povedať, že ho treba odsledovať a keď bude s Lipšicom, tak ich treba zabiť oboch. Ak nie, priorita je Žilinka.

Kočnerovi hrozí ďalšia obžaloba:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Poslednou plánovanou obeťou organizovanej skupiny mal byť v lete 2018 vtedajší prvý námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky. Za jeho vraždu plánovali zaplatiť 100-tisíc eur. Spôsob vykonania tohto ohavného činu mal byť ako mafiánska poprava. Najskôr mu chceli dať výbušninu do smetiaka pred domom, tú sa im však zohnať nepodarilo. Druhou možnosťou bolo rozstrieľať obeť samopalom. Vykonávateľmi vraždy mal byť Tomáš Szabó a Miroslav Marček. 

Kočnerovi hrozí ďalšia obžaloba:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

 

Viac o téme: Obvinenie Objednávka vraždyMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu