Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Aké počasie nás čaká cez víkend? Meteorológovia upozorňujú na teploty, to však nie je všetko!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Koláž - Getty Images)

BRATISLAVA – Aký bude víkend? Otázky, ktoré si mnohí z nás pokladajú. Posledné víkendy nás prekvapili silné búrky, ktoré spôsobili rozsiahle škody. Bude taký aj tento víkend? Meteorológovia v tom majú jasno.

Je za nami ďalší pracovný týždeň a viacerí sa tešia na víkend, ako si oddýchnu a načerpajú nové sily. Situáciu však môže skomplikovať počasie, ktoré je napriek faktu, že je za nami polovica leta, nevyspytateľné a veľakrát nám ukazuje svoju silu. Veď búrky, ktoré sa na Slovensku objavili zo soboty na nedeľu minulý týždeň, sú toho jasným dôkazom.

Archívne VIDEO Uplynulý víkend skončili pod vodou aj obľúbené Čičmany

Búrky nemajú zľutovanie: Čičmany pod vodou! (Zdroj: FB / I love Trenčín)

Ľudia však nemusia „vešať hlavy“, pretože meteorológovia majú pre nich dobré správy.Cez víkend sa do našej oblasti rozšíri výbežok tlakovej výše a počasie sa ustáli,“ informoval Topky.sk meteorológ SAV Pavel Matejovič.

Aké počasie nás čaká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Čaká nás pekný víkend

Piatok

Zvyšok piatku ešte bude polooblačný, na severe bude oblačnosti viac. Prehánky a búrky sa vyskytnú ojedinele. Prevažne západný vietor 3 až 10 m/s (10 až 35 km/h), v nárazoch okolo 14 m/s (50 km/h), na východe miestami slabý vietor. V polohách nad pásmom lesa neskôr prudký vietor. K večeru slabnutie vetra. Noc bude chladná, teploty budú dosahovať 14 až 9 stupňov, v údoliach ojedinele len 7 stupňov. Obloha bude jasná až polooblačná, pozor na rannú hmlu.

Aké počasie nás čaká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Sobota

Sobota bude prevažne slnečná s malou oblačnosťou. Z rána lokálne hmla alebo zamračené nízkou oblačnosťou. Výnimočne prehánky. Najvyššia teplota 26 až 31. Prevažne južný vietor s rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). Noc zo soboty na nedeľu bude chladná, teplota 16 až 11 stupňov a bezvetrie, postupne pribúdanie oblačnosti. V nedeľu ráno treba počítať s hmlou. Cez deň bude jasno až polooblačno, postupne od západu pribúdanie oblačnosti. 

Aké počasie nás čaká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Nedeľa

V noci ojedinele, cez deň miestami dážď alebo prehánky, ojedinele búrky - aj intenzívne. Najvyššia denná teplota 25 až 30 stupňov Celzia. Prevažne južný, na juhozápade ráno a dopoludnia severozápadný vietor s rýchlosťou 2 až 8 m/s (5 až 30 km/h), ktorý pri búrkach zosilnie. Na nedeľu je pre Košický kraj vydaná výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami. Tie by mali úradovať od 13. do 16. hodiny popoludní, 

Aké počasie nás čaká
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.sk)

 

 

 

 

Viac o téme: BúrkyVíkendSlnečnoMeteorológoviaSHMÚPavel MatejovičPočasie na víkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu