Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovič sa ostro pustil do Slovákov: Dátum, kedy dosiahneme plnú zaočkovanosť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Dosiahnutie kolektívnej imunity je hudba budúcnosti a odborníci nás už začínajú pripravovať na to, čo nás od septembra čaká. Igor Matovič sa pozrel na to, kedy by sa nám mohlo podariť dosiahnuť požadované množstvo očkovaných. Dátum, ktorý mu vyšiel, však nikoho nepoteší.

K dnešnému dňu máme zaočkovaných 1996 680 ľudí druhou dávkou, celkovo bolo podaných vyše 4,2 milióna dávok. To nám však nestačí k tomu, aby sme dosiahli potrebnú a životu dôležitú kolektívnu imunitu. Na to je podľa odborníkov potrebné, aby bolo zaočkovaných aspoň 85 percent obyvateľov krajiny. V súčasnosti je však potrebné, aby sa ďalších vyše 2,5 milióna ľudí zaočkovalo.

Archívne VIDEO Minister financií Matovič o prvých výsledkoch očkovacej lotérie: Zaregistrovalo sa 160-tisíc ľudí

Minister financií Matovič o prvých výsledkoch očkovacej lotérie, zaregistrovalo sa 160-tisíc ľudí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na vývoj očkovanosti Slovenska sa pozrel minister financií a expremiér Igor Matovič (OĽaNO). Poukázal na to, že posledné dni sa denne podá približne 3-tisíc vakcín prvoočkovaným. „Ak budeme ďalej napredovať takýmto “tempom”, 85% zaočkovanosť potrebnú pre dosiahnutie kolektívnej imunity dosiahneme cca v októbri 2023 … a to za predpokladu, že “tempo” očkovania sa ešte viac nezníži,“ napísal Matovič na sociálnej sieti.

Zbraň, ktorú máme v skladoch, nechceme

Konštatoval preto, že si máme všetci držať klobúky pred blížiacou sa jeseňou a zimou. A to z dôvodu, že sme sa dobrovoľne rozhodli vrhnúť do boja s delta variantom, bez zbraní, ktoré máme v skladoch. Matovič tak pomenoval vakcíny, ktorých síce v sklade máme dostatok, ale záujem ľudí o očkovanie je slabý. „Lebo veríme, že Slovensko bude mať šťastie a tretia vlna nás obíde. Nuž,“ uzavrel Matovič.

Matovič sa ostro pustil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: slovenskoproticovidu.sk)

Ministerstvo financií SR spustilo v nedeľu (1. 8.) večer stránku www.bytzdravyjevyhra.sk, na ktorej sa môžu zaregistrovať všetci záujemcovia o očkovaciu prémiu alebo sprostredkovateľský bonus v súvislosti s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Odmeny majú motivovať ľudí k očkovaniu. Losovať sa začne 15. augusta. Dokopy sa podľa Matoviča rozdelí 110 000 cien za obdobie 12 týždňov. "Dokopy ceny na očkovaciu prémiu dosiahnu približne 21 miliónov eur," dodal.

Spresnil, že v nedeľu v tzv. veľkom zlosovaní bude v RTVS vylosovaných päť ľudí, ktorí môžu vyhrať prémiu 100 000 eur. "V prípade, ak sa rozhodnú nepozerať televíziu a nezdvihnú telefón, tak budú mať iba základnú výhru 5-krát 1000 eur," povedal. Od pondelka do piatka bude podľa neho vylosovaných 125 ďalších "šťastlivcov", ktorí budú mať alternatívne ceny od 1000 do 10 000 eur, každý deň získa päť ľudí po 10 000 eur a 20 ľudí po 1000 eur. V elektronickom losovaní raz týždenne 10 000 ľudí získa 100 eur.

 

 

Viac o téme: OčkovanieVakcínyZaočkovanosťIgor MatovičOčkovacia lotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu