Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ako budú od pondelka vyzerať policajné kontroly na hraniciach? Mikulcov rezort zverejnil DETAILY

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Ministerstvo vnútra SR )

BRATISLAVA – Režim na hraniciach pri vstupe na územie Slovenska sa bude od 5. júla riadiť novým Alert systémom pre prijímanie protiepidemických opatrení na vnútorných a vonkajších hraniciach SR, ktorý schválila vláda. Ako budú vyzerať kontroly na hraniciach od pondelka, spresnil na sociálnej sieti rezort vnútra.

Od 5. júla bude naša krajina v II. fáze. Ako informovalo ministerstvo vnútra, zavedené budú intenzívne kontroly dodržiavania povinností osôb vstupujúcich na územie Slovenska cez jej vnútorné a vonkajšie hranice vrátane letísk.

Kontroly sa budú vykonávať tiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Výnimku z kontrol bude mať nákladná doprava.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Niektoré malé, menej dôležité, miesta na prekračovanie vnútorných hraníc sa uzavrú.

Čítajte aj: VEĽKÝ PREHĽAD pravidiel po vstupe na Slovensko: Od 9. júla je povinná registrácia na e-hranici

Policajné kontroly

Príslušníci Policajného zboru budú pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, ako aj preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností.

„Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky polícia žiada občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení,“ uviedol rezort vnútra.

Policajný zbor je podľa ministerstva pripravený vykonávať kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ prostredníctvom mobilných čítacích zariadení. „Policajný zbor bude vykonávať kontroly na vnútorných hraniciach s podporou príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky a v prípade potreby i s podporou Finančnej správy,“ doplnil rezort.

Tieto slovensko-maďarské hraničné priechody budú od pondelka uzavreté

„Na prekročenie vnútorných schengenských hraníc sa od 5. júla 2021 uzatvárajú priechody Veľký Kamenec - Pácin, Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely, Skároš - Holloháza, Domica - Aggtelek, Tachty - Cered, Kalonda – Ipolytarnóc,“ informovalo ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí. 

Rezort tiež upozorňuje, že od pondelka od 19.00 h budú zavedené intenzívne zdravotno-bezpečnostné kontroly osôb vstupujúcich na územie SR. Kontroly na vnútorných hraniciach Schengenu sa budú vykonávať s podporou príslušníkov Ozbrojených síl SR.

Viac o téme: HraniceRežimKontrolyPolícia SlovenskoKoronavírusCovid19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu