Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pri požiari drevenice v Podbieli sa zranil človek, bol intoxikovaný splodinami

Hasiči do 30 minút požiar lokalizovali a následne zlikvidovali
Hasiči do 30 minút požiar lokalizovali a následne zlikvidovali (Zdroj: TASR - KR HaZZ Žilina)

PODBIEL – Požiar drevenice v obci Podbiel v okrese Tvrdošín, ku ktorému došlo v pondelok (8. 3.), si vyžiadal jednu zranenú osobu. V utorok o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Išlo o požiar podkrovia drevenej stavby. Po odvetraní priestoru hasiči zistili, že je požiarom zasiahnutá vnútorná izolácia strechy. Do 30 minút požiar lokalizovali a následne zlikvidovali, uviedol Kypus.

Z dôvodu veľkého zadymenia zasahovali hasiči s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Objekt po požiari skontrolovali termokamerou a odovzdali na dohľad členom Dobrovoľného hasičského zboru obce Podbiel a majiteľovi. "Pri požiari došlo k zraneniu jednej osoby, ktorá bola intoxikovaná splodinami horenia. Po ošetrení ju Záchranná zdravotná služba previezla na ďalšie vyšetrenie do nemocnice v Trstenej," konkretizoval Kypus.

Pri udalosti zasahovalo päť profesionálnych a štyria dobrovoľní hasiči s tromi kusmi techniky. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: DrevenicaPožiarHasičiPodbiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu