Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kotleba rekonštruoval smrť Milana Lučanského: Obesenie v cele! Na teplákovej bunde vydržal 15 sekúnd

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Martin Baumann)

PREŠOV - Členovia špeciálnej komisie na vyšetrovanie okolností samovraždy bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského v pondelok počas približne osemhodinového stretnutia v prešovskej väznici absolvovali rozhovory so zamestnancami. Pozreli si tiež priestory, v ktorých sa Lučanský pohyboval. Marian Kotleba sa dokonca pokúsil o vlastnú rekonštrukciu obesenia.

Predseda ĽSNS, z ktorej nedávno odišli niektoré výrazné tváre pre nezhody práve s Marianom Kotlebom, je členom špeciálnej komisie, ktorú zriadila ministerka vnútra Mária Kolíková po samovražde generála Milana Lučanského. Kotleba pravidelne informuje o krokoch komisie na sociálnej sieti. 

Poslanci videli kamerové záznamy pred smrťou Lučanského: Opozícia hovorí o nezrovnalostiach

Členovia komisie sa najnovšie boli pozrieť v prešovskej väznici, do ktorej bol Milan Lučanský umiestnený. Navštívili aj celu, v ktorej sa obesil na teplákovej bunde. Podľa členky komisie Denisy Sakovej im personál zbavený mlčanlivosti odpovedal na viaceré otázky.

Kotleba rekonštruoval smrť Milana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Odpovede vniesli väčšie svetlo do niektorých okolností. Naopak, niektoré si trochu odporovali, a preto sme si vyžiadali ešte od pána riaditeľa ústavu ďalšie veci, ktoré chceme mať ako podklad. Dohodli sme sa, že si ich najprv naštudujeme v Bratislave a následne sa rozhodne, či opätovne prídeme do Prešova do väznice a budeme sa ďalej pýtať," povedala.

Pripomenula, že ako komisia spolupracujú s ľuďmi, ktorí patria pod ministerstvo spravodlivosti alebo jeho organizácie. "To znamená, že nemáme ucelený pohľad na celú vec, napríklad nemáme ani lekárske záznamy, nemôžeme sa rozprávať s ošetrujúcimi lekármi, ktorí boli vo fakultnej nemocnici v Prešove. Taktiež nemôžeme navštíviť ani Vojenskú nemocnicu v Ružomberku. Preto sa spoliehame, že ak budeme mať nejaké podnety, tak určite to budeme riešiť s orgánmi činnými v trestnom konaní," skonštatovala Saková.

Kotleba si skúsil obesenie

Podľa Mariana Kotlebu príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže postupovali po tom, ako našli Lučanského, najlepšie ako vedeli. "Dnes sa definitívne potvrdilo to, že prvý incident nemohol byť ani len teoreticky pokusom o samovraždu. Zároveň všetci, s ktorými sme dnes boli v kontakte, úplne jasne vylúčili nejaké samovražedné tendencie generála Lučanského, aj vo vzťahu k druhému incidentu. Nehovorím že vylučujeme to, čo sa stalo teraz definitívne, ale že to jednoducho v tých výsluchoch vylúčili," povedal Kotleba.

Podľa jeho slov si skúsil aj vlastnú rekonštrukciu prípadu, keď sa pod dozorom príslušníkov ZVJS skúsil obesiť tak, ako to mal spraviť Milan Lučanský. 

"V rámci pokusu o rekonštrukciu situácie som sa pod dohľadom členov komisie a príslušníkov ZVJS pokúsil upevniť väzansku teplákovú bundu na postel tak, ako ju našli príslušníci ZVJS, a následne sa na ňu "zavesiť". Vydržal som tak možno 15 sekúnd v podstate bez problémov, trochu ma bolel krk," napísal Kotleba. 

Kotleba rekonštruoval smrť Milana
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: ObesenieVäznicaSamovraždaKomisiaMarian KotlebaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu